Anna Lindh-biblioteket är ett vetenskapligt specialbibliotek inom försvar, utrikes- och säkerhetspolitik
Vår huvudmän är Försvarshogskolan och Utrikespolitiska Institutet
Checkpoint: nya böcker med genusperspektiv
Anna Lindh-biblioteket är NATO depåbibliotek
 • Nobelpriset i litteratur till Svetlana Aleksijevitj

  Årets nobelpris i litteratur tilldelas den vitryska författaren Svetlana Aleksijevitj. Biblioteket har tagit fram böcker av Svetlana Aleksijevitj och skyltar dem i hyllan vid informationsdisken. Välkommen!

  8 oktober 2015

 • Månadens raritet - Oktober

  Månadens raritet är en skrift av Arvid Faxe, överfältläkare vid Kongl Flottan. Skriften heter "Minnes-bok för skepps-läkare om deras skyldigheter på Kongl. svenska örlogs-flottan" och utgavs 1785. Boken beskriver hur man förhindrar och botar sjukdomar ombord på fartyg och finns att se i montern vid bibliotekets entré under oktober månad.

  6 oktober 2015

 • Ny studiemiljö i biblioteket

  Anna Lindh-biblioteket har påbörjat ett arbete med att se över bibliotekets fysiska miljö, detta för att kunna skapa en mer flexibel miljö vad gäller grupprum och studie- och läsplatser. Det innebär att vi som ett första steg i år kommer att byta ut flera av bibliotekets stolar och bord. Det kommer att medföra vissa störningar samt en kortare stängning under hösten.

  5 oktober 2015

 • Slaget om Storbritannien - 75 år

  I dagarna för 75 år sedan utkämpades slaget om Storbritannien. Det tyska flygvapnet Luftwaffe försökte krossa det brittiska flygvapnet Royal Air Force för att kunna inleda invasionen av Storbritannien. Biblioteket har gjort en utställning om slaget om Storbritannien i montern på bibliotekets entréplan. Välkommen!

  29 september 2015

 • Maria Fors Brandebo disputerar 2 oktober

  Maria Fors Brandebo, doktorand i psykologi och verksam vid Försvarshögskolan, disputerar vid Karlstad universitet den 2 oktober med doktorsavhandlingen "Military Leaders and Trust".

  28 september 2015

 • Läs nyheter och publikationer från Forsvarsakademiet

  Läs nyheter och publikationer på hemsidan för Forsvarsakademiet, Försvarshögskolan i Danmark. Du kan prenumerera på myndighetens nyhetsbrev och läsa många av publikationerna i fulltext. Nu kan du bland annat läsa "Et farvel till terror?", en ny bok om krigen mot ISIS 2014 - 2015.

  25 september 2015

Nyhetsarkiv Prenumerera på nyheter