Personposter i DiVA

16 november 2017

I den senaste uppdateringen av DiVA som görs kvällen den 22:a november kommer en ny funktion göras tillgänglig. Funktionen har tidigare endast funnits för DiVA-administratörer, men nu görs den tillgänglig för alla anställda också. Nedan finns en kort information innan vi går ut med en lathund i hur du gör.

Vad är en personpost?

En personpost kan ses som en unik beskrivning av dig som forskare och från personposten kan rätt information kopplas till dina publikationer i DiVA. Du kan bara ha en personpost kopplad till dig i Försvarshögskolans DiVA och i den samlar du information om var du varit när du publicerat, olika namnformer du använt och så vidare. På så sätt blir det mycket enklare att se att du är du, även efter att du exempelvis har bytt efternamn eller har lagt till en initial. Basen som måste finnas med är information om ditt namn och ditt FHS-id. Därefter kan du uppdatera informationen som finns i personposten i den utsträckning du anser behövs. Du kan exempelvis bestämma vilken namnform som du helst vill synas med i DiVA.

När du registrerar en post

Du kommer även att kunna se dina FHS-kollegors personposter när du registrerar en publikation i DiVA. Tidigare har det varit svårt att hålla koll på kollegornas FHS-idn, vilka behövs för att publikationslistorna på Försvarshögskolans webb ska fungera. Nu finns dessa sparade i deras respektive poster, och följer automatiskt med tillsammans med kollegans alla övriga uppgifter.

Har du frågor eller funderingar? Vill du ha handledning i att redigera din personpost? Kontakta Anna Lindh-bibliotekets DiVA-funktion på diva [at] fhs.se

Har du frågor eller synpunkter?

Kontakta oss:

diva [at] fhs.se