Sök

Förseningsavgifter

Om du är sen med en bok eller om en bok du lånat försvinner får du betala ersättning.

Förseningsavgifter

En förseningsavgift på 5 kr per dag och bok tas ut från och med första dagen en bok är försenad. Om du har en skuld på över 100 kr spärras du automatiskt för vidare lån och användning av bibliotekets datorer.

Anställda och studerande vid Försvarshögskolan och vid Försvars­maktens högkvarter betalar inte förseningsavgifter. Däremot spärras du som låntagare efter tredje påminnelsen.

Som låntagare är du ansvarig att ersätta böcker som inte återlämnas eller blir skadade med ett nytt exemplar. Alternativt kan du betala ett schablonpris på 500 kr samt 250 kr i administrativ avgift. För böcker med ett inköpspris som överstiger 500 kr debiteras den faktiska kostnaden.

Om du inte lämnar tillbaka boken när den tredje påminnelsen skickats ut räknas boken som försvunnen och vi skickar då en faktura. Även om böckerna därefter återlämnas ska 250 kr i administrativ avgift betalas.

Om du har betalt en faktura för en bok behöver du inte betala eventuella förseningsavgifter för samma bok. Om du har betalat en ersättnings­faktura för en bok och boken senare kommer tillrätta gör vi ingen återbetalning.

Inkasso

Om fakturan inte betalas går ärendet till inkasso.

Borttappat lånekort

Kontakta oss om du tappar bort ditt lånekortet så att vi kan spärra kortet för utlån.

Ett nytt kort lämnas ut mot uppvisande av legitimation nästa gång du besöker biblioteket.

» Här kan du ta del av fullständiga lånevillkor

Dela: