Sök

Jubileumsutställning visas på Karlberg

Försvarshögskolan 200 år - gammalt manuskript

Försvarshögskolans 200-årsjubileum firades under hela 2018. Passa på och se jubileumsutställningen som just nu visas på Militärhögskolan Karlberg.

Utställningen

Försvarshögskolan är en specialiserad högskola inom området försvar, krishantering och säkerhet. Vid skolan utvecklas studenter, lärare och forskare i en unik akademisk miljö. Civilt och militärt, nationellt och internationellt möts, och akademi och yrke går hand i hand.

Du får följa med i utvecklingen från en utbildning baserad på beprövad erfarenhet till etablerandet av en högskola med examenstillstånd och forskningsbaserad utbildning.

Här berättar vi också om en utbildning dominerad av adel, hur den öppnas upp för fler, när de första kvinnorna kommer in och hur högskolan idag arbetar för en inkluderande utbildning.

200 års litteratur som speglar skolans framväxt

I utställningen visas även ett urval av Anna Lindh-bibliotekets samlingar som speglar den högre militära utbildningens utveckling under 200 år.

Till utställningen finns även en jubileumsbok. ”Försvarshögskolan, från militär högskola till akademiskt lärosäte”. Boken kan köpas via Försvarshögskolans webbplats eller lånas på biblioteket på Karlberg.

Jubileumsbok Försvarshögskolan 200 år

Öppettider

Utställningen är placerad i entrén till matsalen på Karlberg fram till slutet av augusti.

Dela: