Sök

Sök

Bibliotekets elektroniska tidskrifter

Anna Lindh-bibliotekets elektroniska tidskrifter kan nås via den användarvänliga tidskriftsportalen BrowZine och innehåller över 18 000 olika publikationer. Så här fungerar det:

Länkar i söktjänsten Primo

När man söker i vår söktjänst Primo och får träff på artiklar som finns i elektroniska tidskrifter som biblioteket har finns länkar direkt till tidskriften via BrowZine. I bilden nedan visas en länk till artikeln i PDF-format och en länk till tidskriftens övriga innehåll. Den högra länken är länk till artikeln utanför BrowZine.

Min bokhylla och Mina artiklar

Det finns funktioner i BrowZine som kan vara användbara för dig som vill följa vissa tidskrifter och inte missa några nummer samt att kunna spara artiklar för senare läsning, "My Bookshelf" och "My Articles", som nås via menyn inne i BrowZine. För att nyttja dessa funktioner behöver man registrera sig som BrowZine-användare och det gör man enkelt under menyerna för "My Bookshelf" eller "My Articles" eller direkt via denna länk https://browzine.com/auth/signup.

BrowZine-appen

Det finns också en app att ladda ned för mobila enheter. Länk till denna finns uppe i högra hörnet eller hittas vid sökning i AppStore och GooglePlay.

Man loggar in i appen med sitt konto man registrerat och kommer då åt de publikationer man lagt in i "My Bookshelf" och "My Articles". Man kan lägga in saker både i webbgränssnittet och i appen, alla enheter man loggar in på synkas så att tidskrifter och artiklar är åtkomliga på vilken enhet som helst.

När man loggar in via appen och redan har tidskrifter inlagda i "My Bookshelf" kommer frågan nedan att visas där man alltså kan få notifiering om ett nytt nummer av sin tidskrift i "My Bookshelf". Man kan också slå av och på denna funktion under "Settings" i appen och "Unread Article Notifications".

BrowZine från webbsidan

Man når också tidskriftsportalen utan att gå via söktjänsten Primo genom att välja "BrowZine" i menyn "Söka & Skriva" på bibliotekets startsida, se nästa bild nedan. BrowZine ger också förslag på tidskrifter med relaterade eller inom samma ämnesområden som dina valda tidskrifter i "My Bookshelf".

Dela: