Sök

Sök
  • Start
  • Varför sökte du till Försvarshögskolan?

Varför sökte du till Försvarshögskolan?

Några studenter berättar om varför de valde sin utbildning och vad de tycker är bäst med att plugga på Försvarshögskolan.

Porträtt av Victor Cato.

Victor Cato, 29 år. Läser: Folkrätt

Jag vill fördjupa mig i internationell lag och rätt. Jag har läst statsvetenskap tidigare och läser folkrätt nu. Jag är intresserad av hur folkrätten fungerar och hur stater använder den. Tanken är att applicera kunskapen som jag får här på min masteruppsats. Det bästa med att studera här är kontakten med försvaret och det säkerhetspolitiska fokuset. Det finns inte på något annat universitet eller högskola i Sverige.

Porträtt av Linn Englund Holm.

Linn Englund Holm, 24 år. Läser: Ledarskap under påfrestande förhållanden

Jag är väldigt intresserad av ledarskap generellt och har gjort grundläggande militär utbildning under tre månader. Sedan tidigare har jag också en kandidatexamen i ekonomi. Jag ser mig själv leda i framtiden och tycker om att hålla igång, så nu går jag här medan jag söker jobb. Baserat på mina goda erfarenheter från Försvarsmakten tänkte jag att högskolan skulle passa mig. Hittills har Försvarshögskolan motsvarat förväntningarna.

Porträtt Peeter Boldt Christmas.

Peeter Boldt Christmas, 23 år. Läser: Statsvetenskap

Jag är intresserad av politik i allmänhet och på grund av omvärldsläget har fokus på säkerhet blivit mer intressant. Jag vill också jobba internationellt så då passar Försvarshögskolans program mig perfekt eftersom utbildningen är så nischad mot krishantering och säkerhetspolitik. Intresset och ambitionsnivån bland studenterna är hög samtidigt som det är en relativt liten högskola så man kommer nära varandra, det gillar jag.

Porträtt av Cornelia Flodell

Cornelia Flodell, 22 år. Läser: Ledarskap under påfrestande förhållanden

Jag fick tips om Försvarshögskolan från en studievägledare på ett annat lärosäte. Jag skulle bara läsa en kurs som ett komplement, men så fastnade jag här. Jag tycker att utbildningen i ­ledarskap under påfrestande förhållanden är intressant. Det blir extra konkurrenskraftigt i kombination med retorik och genusvetenskap som jag har läst tidigare. Jag trivs bra här också, man blir sedd av lärarna och det märks att högskolan lyssnar mycket på oss. De är måna om att utbildningen ska hålla hög nivå och ständigt förbättras.

Porträtt av Malin Eriksson

Malin Eriksson. Läser: kandidatprogrammet med inriktning militärhistoria

Jag läste krigsvetenskap på Försvarshögskolan tidigare, där ingick en del krigshistoria. Efter det började jag läsa statsvetenskap, men jag saknade det historiska perspektivet. När jag istället valde att läsa militärhistoria så blev det uppenbart för mig att det var här jag skulle få de grundläggande kunskaper jag behöver för att arbeta med försvarsfrågor.

Porträtt Jan Engman.

Jan Engman, 55 år. Läser: Ledarskap under påfrestande förhållanden

Jag ville lära mig mer om ledarskap under påfrestande förhållanden för att kunna utveckla mig inom det området. Här träffar jag väldigt olika människor som alla är vana att leda och har ingående ­kunskaper om ämnet.

Porträtt Maja Pauli.

Maja Pauli, 26 år. Läser: Ledarskap under påfrestande förhållanden

Vi lever i en värld som tyvärr utsätts för mer hot. Jag har läst socialantropologi tidigare och ville lära mig mer om ledarskap och dess utmaningar under påfrestande förhållanden. Jag hittade den här utbildningen för att bredda mig, jag skulle gärna vilja jobba med krishantering. Man får en annan kontakt här med lärare än vad jag är van vid från andra större universitet.

Dela:
Publicerad 2018-02-07 Uppdaterad 2021-11-03