Sök
 • Start
 • Registrering för nya studenter öppnar

Registrering för nya studenter öppnar

Som ny student behöver du registrera dig på din kurs eller ditt program. Detta är obligatoriskt och krävs för att du ska behålla din plats.

Det är viktigt att du anger en mejladress vid registrering i Ladok för att du ska kunna få ett studentkonto (FHS-konto).

Registreringen är öppen 19—24 augusti 2019.

Så här gör du för att registrera dig:

 1. Gå till www.student.ladok.se och klicka på "Välj lärosäte för inloggning".

 2. Om du inte har ett aktivt studentkonto på Försvarshögskolan sedan tidigare, välj "www.universityadmissions.se". (Om du redan har ett aktivt FHS-konto, välj Swedish Defence University och använd FHS-kontot för att logga in. Gå sedan direkt till punkt 5).

 3. Klicka på "Proceed to login".

 4. Skriv in ditt personnummer och lösenord (samma som du använder på antagning.se).

 5. Välj Försvarshögskolan i listan med lärosäten.

 6. I listan under "Aktuell utbildning" och "Kommande" ser du kurser och program du är antagen till. Klicka på "Registrera" och bekräfta genom att klicka på "Registrera mig". När kursen eller programmet hamnar i listan under "Aktuella" är registreringen klar.

Ditt studentkonto (FHS-konto)

När du registrerat dig skapas automatiskt ett studentkonto (FHS-konto) som du använder för att logga in på bland annat studentmejl och lärplattform.

Användarnamn kommer på mejl

Du får ditt personliga användarnamn skickat till den mejladress som du angett vid registreringen i Ladok. Obs! Det kan ta upp till ett dygn efter registrering innan mejlet kommer. Om du inte får mejlet, kontrollera att det inte hamnat i skräpposten.

Välj personligt lösenord

Innan du kan använda kontot måste du välja ett personligt lösenord. Så här gör du:

 1. Läs ansvarsförbindelsen för användning av it-resurser på Försvarshögskolan. Klicka sedan på länken längst ner i ansvarsförbindelsen för att ändra lösenord. Gå till ansvarsförsbindelsen.

 2. När du klickat på länken, skriv in det användarnamn du fått på mejl.

 3. Logga in med mobilt bank-id och följ anvisningarna.

Om du saknar mobilt bank-id

Om du inte har mobilt bank-id kan du istället aktivera ditt FHS-konto hos Helpdesk på Försvarshögskolan. Kom ihåg att ta med giltig legitimation.

Mer information

Datum: 19 augusti 2019—24 augusti 2019
Tid: 07.00—17.00
Dela: