Sök

Sök

Bli en (bättre) talare

Exempelbild som ska bytas ut

Kurs för dig som redan kan tala inför grupp men som vill bli mer bekväm och säker när du ska hålla muntliga presentationer. Vi träffas sex gånger under vårterminen med start 5 februari.

Vi går igenom hur du bäst förbereder, strukturerar och framför ditt tal. Kursen bygger bland annat på retorikens klassiska regler och kunskapen kan tillämpas på alla typer av presentationer och tal. Du kommer att få övningar och träningstillfällen som hjälper dig att bli bättre och känna dig trygg i talarrollen. Du får också lära dig strategier att hantera stress och nervositet.

Vi träffas vid sex tillfällen i en grupp på ca 10 personer. Då får du även möjlighet att träna på att tala med och inför de andra. Du får också feedback som hjälper dig att utvecklas som talare.

Kursen är samarbete mellan Studenthälsan i Stockholm och Studie- och språkverkstaden på Stockholms Universitet och kombinerar retorik med stresshantering. Alla studenter som omfattas av Studenthälsan i Stockholm är välkomna att delta.

Välkommen!

Datum: måndagar 5, 12, 19 februari och 4, 11, 18 mars 2024
Tid: 16.00–18.00
Plats: online via Zoom, de första tre träffarna
Plats: på plats på Stockholms Universitet de sista tre träffarna. Lokalen meddelas senare
Anmälan: elisabeth.jeppsson@su.se eller susanne.ghomashi@su.se
I anmälan ska du ange namn, telefonnummer, e-post, lärosäte samt utbildningsprogram eller kurs.
Ledare: Språkverkstadspedagoger, Kristina Schött och Daria Titarenko samt företagssköterskor, Elisabeth Jeppsson och Susanne Ghomashi.

Mer information

Datum: 4 mars 2024—18 mars 2024
Tid: 16.00—18.00
Plats: Online via Zoom
Dela: