Sök

Sök

Öppen grupp: Kom igång med fysisk aktivitet

Träning upp för trapp.

Vill du komma igång med motion på ett enkelt sätt? Med vår ”kom igång grupp” hjälper vi dig från start till mål på sex veckor. Välkommen på onsdagar med start 6 mars.

Forskning visar att fysisk aktivitet är viktigt för vår hälsa och prestationsförmåga. Motion gör oss också mer motståndskraftiga mot stress, nedstämdhet och oro. Kroppen och hjärnan är helt enkelt gjorda för att vara I rörelse. Men det lätt att glömma bort det när schemat är fullt med andra måsten. Många undrar hur man kunna få tid för att motionera när man är student? En lösning kan vara att gå med i vår ”kom i gång grupp”!

Hur?

Under sex veckor kommer vi att göra fysisk aktivitet tillsammans i gång/vecka. Passen består av enkla styrketränings- och konditions övningar. Vi coachar dig också att komma igång och motionera på egen hand.

Du behöver inte ha träningserfarenhet

Gruppen är ett samarbete mellan Studenthälsan i Stockholm och SSIF (Studenters idrottsförening) och riktar sig till alla studenter som vill ha stöd och motivation för att komma igång med nya motionsvanor. Man behöver inte ha någon tidigare träningserfarenhet.

OBS: Gruppen hålls på engelska.

När: Onsdagar, 6 mars-10 april, kl 15-15:45.
Var: Frescati Sport Center, Stockholms Universitet.
Frågor och anmälan: joel.humlesjo@su.se
(OBS! minst 10 anmälda krävs för att gruppen ska bli av).
Ledare: Joel Humlesjö och Kristofer Nord, kuratorer på Studenthälsan i Stockholm.

Mer information

Datum: 6 mars 2024—10 april 2024
Tid: 15.00—15.45
Plats: Frescati Sport Center, Stockholms Universitet.
Dela: