Om cookies och personuppgifter

På denna webbplats används kakor (cookies) för inloggningsskyddade sidor och webbtrafikmätningar.

Kakor är små textfiler, som innehåller data, som lagras på besökarens dator och skapas av de webbplatser som besökts. Det gör det bland annat möjligt att följa vilka sidor som besöks samt möjlighet för besökaren att spara eventuella personliga inställningar för webbplatsen.

Det finns två typer av kakor:

  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakan försvinner när man stänger webbläsaren.
  • En varaktig kaka finns kvar på besökarens dator tills den tas bort.

På www.fhs.se används både sessionskakor och varaktiga kakor. En varaktig kaka används t.ex. för att spara de personliga inställningar av teckensnitt, textfärg, radavstånd med mera som en besökare gör.

Om du inte accepterar att kakor används kan du göra inställningar i din webbläsares säkerhetsinställningar så att du antingen inte tar emot några kakor alls eller att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator. I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats.

Så använder du prenumerationstjänsten utan att tillåta kakor

För att du ska kunna anmäla dig till prenumerationstjänsten och administrera din prenumeration krävs att din webbläsare accepterar kakor. Om du inte vill acceptera kakor permanent så kan du istället:

  • ändra säkerhetsinställningarna så att kakor accepteras under tiden som du administrerar din prenumeration
  • kontakta Försvarshögskolans webbredaktion som kan hjälpa dig med din prenumeration.