Om webbplatsen

Webbplatsen är uppbyggd för att vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt. För att få bästa möjliga upplevelse bör du använda en senare version av en modern webbläsare, men webbplatsen fungerar även med äldre webbläsare och utan javascript.

Hitta på webbplatsen

Det finns i huvudsak tre olika sätt att nå den information som intresserar dig:

1.) Ämnesingångar (huvudmenyn)

Här kan du navigera dig fram till den information som intresserar dig genom att välja bland alternativen i menyraden överst på sidan, tillsammans med valen som därefter visas i menyn på vänster sida.

2.) Sök på webbplatsen

Ett snabbt sätt att hitta det du söker är att använda fältet "Sök på webbplatsen". Skriv in det ord du söker efter och klicka på "Sök". Du kommer då till en ny sida med ett sökresultat.

3.) Webbplatskarta

Webbplatskartan visar alla underavdelningar till webbplatsens huvudmeny. Underavdelningarna visas i tre nivåer.

Anpassningar

Ändra textstorlek

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare.

Så här gör du för att ändra storleken i Internet Explorer:

Gå in under "Verktyg", välj "Internet-alternativ". Här finns en knapp som heter "Hjälpmedel". Kryssa i rutan för "Ignorera teckenstorleksinställningar". Nu kan du gå in och själv välja hur stora bokstäver du vill ha. Det gör du under "Visa", "Teckenstorlek".

Så här gör du för att ändra storlek i Safari och Chrome:

Håll ned knappen "Ctrl" och tryck samtidigt på kanppen "+" för att öka storleken.

Om du vill minska storleken på bokstäverna igen, håll ned knappen "Ctrl" och knappen "- ".

Så här gör du för att ändra storlek i Firefox:

I Firefox måste du först gå in under "Visa" och välja "Zoom" Välj att endast tecken ska zoomas. Håll sedan ned knappen "Ctrl" och tryck samtidigt på kanppen "+" för att öka storleken. Om du vill minska storleken på bokstäverna igen, håll ned knappen "Ctrl" och knappen "- ".

Skärmstorlek

Försvarshögskolans webbplats är anpassad för att rymmas på en skärm med en upplösning på minst 1024x768 pixlar.

Färginställning

Du måste ha din dator inställd på minst 256 färger.

Lyssna på informationen

Du kan få webbsidor och nyheter upplästa genom att i anslutning till den aktuella sidan klicka på "Lyssna på sidan" som finns överst på sidan.

Kontakta oss

Om du inte hittar den information du söker på webbplatsen kan du kontakta oss för hjälp med det du söker.

Kontaktuppgifter till innehållsansvariga

På alla innehållssidor finns det uppgifter om vem som är innehållsansvarig för sidan. Du kan se personens kontaktuppgifter genom att klicka på namnet intill "Innehållsansvarig" som du hittar efter texten på sidan.

Rapportera fel på sidan

Om du hittar en felaktighet på en sida vill vi gärna att du rapporterar in den. Det gör du genom att klicka på namnet intill "Innehållsansvarig" som du hittar efter texten på de flesta av våra sidor.

Prenumerera på våra nyheter

Via RSS kan du nu prenumerera på nyheter från webbplatsen. För att prenumerera på nyheter klickar du på länken "RSS" under nyheterna på startsidan. Se vidare information på den sida som då visas.

Kakor (cookies)

På denna webbplats används så kallade kakor (cookies). Kakor är textfiler som innehåller information som skapas av den webbplats du besöker och lagras på din dator.

Läs mer kakor på webbplatsen här

Upphovsrätt

Försvarshögskolan är ansvarig för allt material på webbplatsen fhs.se och dess underavdelningar. I vissa fall kan det röra sig om material från någon annan källa, men detta anges då i anslutning till materialet. Materialet på fhs.se får användas fritt så länge som källa anges och inga förändringar i det huvudsakliga innehållet görs.

Alla texter på informationssidorna får mångfaldigas och spridas på både papper och elektroniskt. Källa och datum ska alltid anges, eftersom fhs.se kontinuerligt uppdateras.

En del av materialet på webbplatsen som bilder och digitaliserade publikationer är upphovsrättsligt skyddade och får ej utan medgivande från informationsavdelningen användas i andra sammanhang än de som anges i anslutning till materialet (detta kan exempelvis gälla fotografier av medarbetare vid Försvarshögskolan).

Om material från fhs.se används ska detta göras på så sätt att Försvarshögskolan inte kan misskrediteras eller missuppfattas. Vid de fall som hänvisningar görs i text görs till innehåll på fhs.se ska detta ske noggrant så att inga missförstånd kring ursprungsinnehållet kan uppstå.

Gällande förfrågningar enligt ovan, kontakta webbansvariga.

Utgivningsbevis

Webbplatsen www.fhs.se omfattas av ett utgivningsbevis. Läs mer om vad detta innebär.

Webbplatsens plattform

Webbplatsen är utvecklad på publiceringsverktyget EPiServer i samarbete med webbyrån NetRelations.