Sök

Sök

Fråga Maiya

Maiya studerar på masterprogrammet Politik, säkerhet och krig med inriktning krigsvetenskap. Om du har frågor om hur det är att studera på programmet kan du skicka de till Mayia via formuläret längst ner på den här sidan.

Varför valde du Försvarshögskolan och det här programmet?

På Försvarshögskolan finns möjligheten att studera krigsvetenskap utan militär bakgrund. Det är inte många lärosäten i Europa som erbjuder det. Det är en unik möjlighet att studera tillsammans med militärer och dela erfarenheter och kunskap med varandra.

Hur tycker du att det är att studera här?

Den internationella studentgruppen växer för varje år och som internationell student kände jag mig väldigt välkommen. Här finns bra lärare och bra studiestöd om du behöver det.

Vad är det bästa med programmet?

Fallstudierna! Då får vi tillsammans med statsvetarna använda våra teoretiska kunskaper för att lösa till exempel olika geopolitiska problem. Under tidspress!

Jag är nu inne på mitt sista år på programmet och kan sammanfatta min tid här som väldigt lärorik och rolig. Jag har knutit många nya kontakter, både med studenter och lärare.

Vad vill du göra efter examen?

Jag funderar faktiskt på att jobba med beslutsfattande frågor inom EU.

Har du några råd till någon som funderar på att söka till masterutbildning på Försvarshögskolan?

Ta chansen att läsa krigsvetenskap som civilist. Att studera tillsammans med militärer ger dig definitivt nya perspektiv och kunskaper.

Ställ dina frågor till Maiya på engelska eftersom hon inte talar svenska.
Dela: