Officer

Officer

En bandvagn har under en insats väjt undan från en mina och kört i diket. Nu är det upp till dig att se till att ni räddar det som går att rädda och ersätter det som blev skadat – utan att någon person kommer till skada. Det är bråttom och det är viktigt att lasten kommer fram. Kommer du att klara det?

Arbeta som officer

Officer är kanske det mest utvecklande, varierande och spännande jobb du kan ha. Din arbetsmiljö spänner från kontor till skog, från stad till bergsby, från fjäll till öken. Ena natten sover du i ett stridsfordon, nästa natt under en gran. Du kan få jobba när solen steker i öknen och när regnet öser ner under en regnperiod.

Som officer kan du vara säker på en sak – du kommer uppleva mycket. Du kommer träffa många människor, besöka många platser och vara med om mycket, både positivt och negativt.

En officer blir aldrig fullärd. Du kommer ständigt utvecklas, ständigt lära dig nya saker. Du kommer också dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Som officer är du därför både ledare och pedagog.

Passar du som officer?

I din roll som officer har du ett stort ansvar över människor, liv och materiel. Att leda på olika nivåer, att ta ansvar och fatta beslut – ibland livsviktiga – är centrala delar i en officers vardag. För att trivas i rollen som officer behöver du vara en bra ledare som motiverar och inspirerar, men också kunna visa personlig omtanke och se människan bakom soldaten. Om det här låter som du ska du kanske söka till officersprogrammet?

Se filmen om officersprogrammet

Alexandra berättar om att bli officer

Utbildningar

Nivå
HP
Typ
Takt
Start
Anmälan
Visa fler
Hade du nytta av den här informationen?

Tack för din feedback!

Något gick fel, försök igen senare.