Sök

Sök

Irreguljär krigföring

Vad är irreguljär krigföring och vilka konsekvenser kan den leda till? Den här kursen ger dig en introduktion till irreguljär krigföring och hybridkrigföring i både samtida och historiska sammanhang.

Vad leder kursen till

Efter kursen kommer du kunna analysera och problematisera politiska och strategiska konsekvenser av konflikter med irreguljärt uppträdande styrkor. Du kommer också kunna värdera aspekter av mänsklig säkerhet vid den här typen av krigföring ur olika kulturella och genusrelaterade perspektiv.

Kursens upplägg

Kursen tar upp centrala begrepp, teorier och idéer om irreguljär krigföring och dess konsekvenser. Du kommer också bli introducerad för hybridkrigföring i både samtida, historiska, nationella och internationella sammanhang. Politiska och strategiska konsekvenser vid irreguljära konflikter och militära insatser problematiseras, och mänsklig säkerhet ur kulturella och genusrelaterade perspektiv tas upp.

Undervisningen består av seminarier, föreläsningar och självstudier.

Anmälningskod

23214

Studietakt

100%

Poäng

10

Startperiod

HT 2023

Studieperiod

2023 vecka 41 - 46

Utbildningsnivå

Grundnivå

Undervisningsform

Campus

Typ

Fristående kurs

Behörighet

Sh A samt Eng B.

Plats

Stockholm

Undervisnings­språk

Undervisningen bedrivs på engelska.

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Studievägledarna.

Du når oss på e-post: studievagledning@fhs.se

Upptäck Försvarshögskolan

Plugga för en säker framtid

Vi är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser och konflikter.

Dela:
Publicerad 2023-09-19 Uppdaterad 2023-09-22