• Start
  • Krigsvetenskap – grundkurs

Krigsvetenskap – grundkurs

Krigsvetenskap är det ämne som studerar krig, krigföring och användning av militära medel i alla typer av insatser. Grundkursen i krigsvetenskap lär dig grunderna i varför krig ser ut på ett visst sätt och gör att du tydligare förstår försvarets roll i relation till säkerhetspolitik och krishantering.

Vad kan grundkursen i krigsvetenskap leda till?

Efter en kurs i krigsvetenskap kan du analysera och förstå konflikter, militära interventioner och användning av militära resurser på ett bättre sätt. Kursen ger dig perspektiv på teorier om krig, militärstrategi och varför parterna i ett krig gör som de gör.

Kursen i kombination med andra ämnen ger dig en unik kunskapsprofil och kan leda till en civil karriär inom Försvarsmakten, eller inom organisationer som samarbetar med Försvarsmakten, både nationellt och internationellt. Du kan också arbeta med samhällsskydds- och beredskapsfrågor i kommuner och länsstyrelser samt i olika EU-organ.

Utbildningens innehåll

Kursen ger dig grundläggande kunskaper i militärteori och strategi. Tillsammans går vi igenom hur krig har sett ut förr och nu, analyserar militärstrategi och militära operationer, och diskuterar etiska problem som är kopplade till militärt våld.

Efter kursen kommer du veta varför olika länder organiserar sitt försvar på olika sätt och vilka militära maktmedel som används i olika konflikter, och du kommer även att kunna göra en krigsvetenskaplig analys av sådana frågor.

Anmälningskod

FHS-S1712

Utbildningsnivå

Grundnivå

Poäng

30

Startvecka

Vecka 36

Slutvecka

Vecka 03

Behörighet

Grundläggande behörighet

Undervisningsform

Normal

Ort

Stockholm

Undervisningsspråk

Svenska

Studietakt

100%

Urval

Betyg 67%, Högskoleprov 33%

Ansvarig institution

Institutionen för säkerhet, strategi och ledarskap

Typ

Fristående

Dela:
Publicerad 2018-01-23 Uppdaterad 2018-03-26