Sök

Sök

Rekrytering och urval för organisationer inom området försvar, krishantering och säkerhet

Hur ska du tänka vid rekrytering och urval? Hur kan du ställa rätt frågor när du rekryterar inom säkerhetssektorn så att du får de personer som organisationen behöver? Detta är bland annat saker du lär dig mer om i den här kursen.

Vad leder kursen till?

Kursen lämpar sig för dig som är yrkesverksam, gärna inom en organisation som verkar inom säkerhetssektorn och arbetar med rekryterings- och urvalsprocesser. Du får fördjupad kunskap om forskningsfälten rekrytering och urval. Du utvecklar förmågan att, med teori, praktik och egen erfarenhet, kunna genomföra arbetsanalyser och framtagande av urvalsintervjuer. Du kommer också att studera krav på rekryteringsprocesserna och träna på att utforma urvalsprocesser.

Kursens upplägg

Under kursen lär du dig att arbeta med rekrytering och urval inom säkerhetssektorn, både på operativ och strategisk nivå. Etiska, juridiska och ekonomiska aspekter av rekrytering och urval hanteras också på kursen. Kursen genomförs huvudsakligen genom föreläsningar, seminarier och grupparbeten. Delar av kursen kan komma att genomföras som distansutbildning.

Anmälningskod

23220

Studietakt

100%

Poäng

7.5

Startperiod

HT 2023

Studieperiod

2023 vecka 45 - 49

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Undervisningsform

Campus

Typ

Fristående kurs

Behörighet

Kurser omfattande minst 60 hp från masterprogrammet Ledarskap och ledning för försvar, krishantering och säkerhet.

Plats

Stockholm

Undervisnings­språk

Undervisningen bedrivs på svenska.

Upptäck Försvarshögskolan

Plugga för en säker framtid

Vi är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser och konflikter.

Dela:
Publicerad 2023-09-19 Uppdaterad 2023-09-22