Hitta din utbildning

Försvarshögskolan

Utbildar och forskar inom försvar, samhällsskydd och säkerhet

Länk till Anna Lindh-bibliotekets webbplats
Länk till Forskarbloggen om säkerhetspolitik och krishantering
Länk till Försvarshögskolans Facebook-sida
Länk till Försvarshögskolans Twitter-sida
 • Unik övning av EU:s krishanteringsförmåga

  EU:s krishanteringscentral och 22 länder ska för första gången öva samverkan och ledning samt hur olika lagstiftningar fungerar tillsammans inom EU:s civilskyddsmekanism och inom FN-systemet. Crismart på Försvarshögskolan stödjer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap med planeringen av övningen.

  13 oktober 2016

 • Ny professor - ett yrkesliv bland kriser och katastrofer

  Ann Enanders yrkesliv och forskning präglas av kris och katastrofer. Hon arbetar vid Försvarshögskolans ledarskapscentrum i Karlstad och är nyutnämnd professor i ledarskap under påfrestande förhållanden med inriktning psykologi.

  3 oktober 2016

 • Vi är i grunden ganska lika

  Ilmari Käihkö, universitetsadjunkt i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan, levde i ett drygt år tillsammans med de som deltog i Liberias inbördeskrig 1999–2003. I sin avhandling, Bush Generals and Small Boys Battalions – Military cohesion in Liberia and beyond, konstaterar han att det inte är någon större skillnad mellan en rebellarmé och en västerländsk armé. Vi är ganska lika.

  26 september 2016

 • Debatt: Kvinnliga aktivister blundar för Hamas övergrepp

  I dag skriver Försvarshögskolans forskare Björn Brenner på Svenska Dagbladets debattsida om Women's Boat to Gaza och föreningens problematiska förhållningssätt till Hamas. Debattartikeln vänder sig även till alla de andra aktörer som har möjlighet att avhjälpa det svåra humanitära läget på Gazaremsan.

  20 september 2016

Nyhetsarkiv Prenumerera på nyheter