Hitta din utbildning

Försvarshögskolan

Utbildar och forskar inom försvar, samhällsskydd och säkerhet

Länk till Anna Lindh-bibliotekets webbplats
Länk till Forskarbloggen om säkerhetspolitik och krishantering
Länk till Försvarshögskolans Facebook-sida
Länk till Försvarshögskolans Twitter-sida
 • Internationellt utbyte på kadettkonferens i Tokyo

  Försvarshögskolan var ett av 25 lärosäten som bjöds in till the International Cadets' Conference i Tokyo tidigare i vår. I år representerades vi av Marcus Sjöberg som läser andra terminen på Officersprogrammet med inriktning nautik.

  28 april 2016

 • Analys: Oro inför palestinskt maktskifte - utan kronprins kan Palestina rämna

  Förestående maktskifte inom palestinsk politik riskerar att bli en uppslitande kamp mellan två läger. I värsta fall kan det leda till att den Palestinska myndigheten börjar vittra sönder inifrån. Det skriver Försvarshögskolans forskare Björn Brenner i en artikelserie i Utrikespolitiska institutets nya tidskrift Utrikesmagasinet.

  27 april 2016

 • Finska Försvarshögskolan på besök

  Den 25 april besökte finska Försvarshögkolans nye rektor Ilkka Korkiamäki Försvarshögskolan. Under besöket fick delegationen information om Försvarshögskolans verksamhet och diskuterade fortsatt samarbete inom både utbildning och forskning.

  26 april 2016

 • Ansvarsutkrävande i kriser – pudla, avgå eller rida ut stormen?

  Annika Brändström undersöker i sin avhandling hur kriser kan leda till att politiska aktörer på nationell nivå utkrävs ansvar. För ministrar och beslutsfattare är det en snårig uppgift att navigera bland skuld- och ansvarsfrågor för att bidra till nödvändiga förklaringar om varför och hur krisen uppstod men också tydliggöra vem eller vad som bör bära ansvaret.

  25 april 2016

Nyhetsarkiv Prenumerera på nyheter