Sök

Sök ämne

Behöver du hjälp med informationssökning? Biblioteket erbjuder flera alternativ för dig som söker information till din uppsats.

Hur kommer du igång med din sökning?

Börja i bibliotekets söktjänst Primo för att starta en sökning efter böcker, artiklar och e-böcker. Ta hjälp av Sökguide för Primo.

» Här söker du direkt i Primo

Biblioteket har också en snabbguide för ämnessökning som är ett stöd för att kunna söka bakgrundsinformation om ditt ämne eller tidigare forskning.

För dig som skriver uppsats rekommenderar vi även Anna Lindh-bibliotekets sökguide. Här går vi igenom informationssökningsprocessens alla steg och du får tips på hur du blir mer effektiv när du söker och granskar vetenskaplig information. Du lär du dig mer om vetenskaplig kommunikation och publikationstyper, referenshantering och akademiskt skrivande.

Personlig hjälp

Du som vill ha personlig hjälp är välkommen att kontakta bibliotekets informationstjänst under ordinarie öppettider. För dig som skriver uppsats erbjuder vi även bokad handledning då du tillsammans med en bibliotekarie får hjälp att med informationssökning. För mer information och bokning, kontakta biblioteket.

Information med anledning av utbrottet av covid-19

Förnärvarande erbjuder biblioteket endast digitalt stöd. Läs mer om bibliotekets stöd under utbrottet av covid-19.

Dela: