Sök

Sök

Digital tentamen

Inspera är ett digitalt verktyg som nu är tillgängligt för dig som undervisar vid Försvarshögskolan.

Vad är Inspera?

Inspera är ett digitalt verktyg som kan användas för hemtenta och vid tidsbegränsade distansexaminationer. Inspera har kraftfulla rättningsverktyg, både manuella och automatiska, och kan även användas för kontrollskrivningar och diagnostiska prov.

Fördelar med Inspera

  • Digital distanstenta eller dugga
  • Rättning anonymt, digitalt eller på papper
  • Smidig fördelning mellan flera rättande lärare

Med Inspera är hela processen digital, ingen pappershantering behövs. Du kan rätta var du vill, när du vill, behöver inte oroa dig över att något skulle råka tappas bort.

Du har möjlighet att konstruera tentor med olika frågetyper, både manuellt och automatiskt rättade. Du kan även vikta poäng om du vill det. I verktyget har du god kontroll över olika skrivtider och kan enkelt lägga till extra skrivtid för studerande som har rätt till det.

Under själva skrivtillfället får du god överblick och kan i realtid se hur många som skriver, vilka som lämnat in och om någon har problem.

Du kan enkelt och smidigt rätta anonymt, det är nästan omöjligt att göra fel. Om du vill kan du även skriva ut och rätta anonymt, något som varit ett önskemål från lärare. Varje tenta märks med en kod och de studerande behåller sin kandidatkod även efter avanonymisering. Du kan lätt fördela uppgifter och studerande mellan olika rättande lärare, och överlag går rättningen mycket snabbt. Det finns även möjlighet att använda urkund plagiatkontroll för säkrare examination.

» Film om hur det går till att bygga tentor i Inspera (8 minuter)

Om du är intresserad av att veta mer Inspera kontaktar du IKT-pedagogerna, via drop-in i Zoom eller mejl, lms@fhs.se.

Dela: