Sök

Forskningspublikationer i DiVA

I DiVA Försvarshögskolan kan du som anställd lägga in dina egna och söka bland andras publikationer skrivna vid Försvarshögskolan.

Om publiceringen

Genom att lägga ut dina publikationer i DiVA ökar du synligheten och möjligheten för fler att ta del av dem. Publikationerna kommer finnas i den nationella databasen SwePub och de blir sökbara via Google.

Listan över "Senaste publikationer" på ditt kontaktkort på Försvarshögskolans webb kommer från DiVA. Även uppgifter till årsredovisningen och den prestationsbaserade medelsfördelningen tas från DiVA.

Publikationer skrivna vid Försvarshögskolan ska läggas in i DiVA i samband med publicering. Detta har beslutats av rektor 2009PDF.

» Fulltextpublicering

» Instruktioner för registrering

» Obligatoriska fält

Skapa ett ORCid nummer

Du kan välja att lägga till ditt ORCid i dina DiVA-poster på Försvarshögskolan.

Genom att skapa ett ORCid skapar du ett unikt ID för dig själv som forskare. Att ha ett ORCid gör att du inte förväxlas med forskare med samma namn som du. Ett ORCid är dessutom ett krav för publikation i vissa tidskrifter samt för att söka medel från vissa finansiärer. Att skapa ett ORCid tar inte längre än någon minut. När du är klar kan du sedan välja att lägga upp dina publikationer i ORCids databas.

» Här kan du skapa ett ORCid nummer

Dela: