Sök

Sök

FHS Play

FHS Play kan av anställda och studerande användas för att spela in och ladda upp videoklipp. Den som har laddat upp ett videoklipp äger materialet och kan styra om och hur det ska delas

Playtjänsten bygger på videoplattformen Kaltura och driftansvaret ligger hos svenska universitetsdatanätverket, SUNET. Anställda, studerande och studenter kan logga in med sitt FHS-konto.

FHS Play används för att dela videoklipp mellan personal och studenter, bädda in media i lärplattformen, och även som ett skyltfönster utåt. Det som laddas upp kan vara inspelade föreläsningar, guider i informationssökning från högskolebiblioteket eller studenters inlämningsuppgifter i videoformat. Användaren styr vem som ska se vad.

Högskolebibliotekets IT-pedagoger ger stöd till anställda, studenter och studerande i användandet av FHS Play.

» Gå till FHS Play

Spela in en föreläsning med FHS Play

Du kan använda FHS Play för att spela in och dela ut dina inspelade filmer.

» Spela in med FHS Play

Publicera din film så att studenterna kan se den

När du laddar upp en film i FHS Play är den alltid Privat och endast du kan titta på den. I filmen nedan visar vi hur du publicerar filmen så att även studenterna kan se den.

» Publicera din film

 » Ladda upp video på FHS Play Pdf, 973.4 kB.

Spela in presentation i PowerPoint

I PowerPoint finns funktioner för att spela in berättarröst och spara hela presentationen, med ljud och bild, som en videofil:

» Inspelad presentation som film

Kvalitet i videoföreläsningar

Videoforelasningar.no är en norsk bra resurssida om vad du bör tänka på vid planering, produktion och användning av videoföreläsningar.

Dela: