FHS Play

FHS Play kan av anställda och studerande användas för att spela in och ladda upp videoklipp. Den som har laddat upp ett videoklipp äger materialet och kan styra om och hur det ska delas

Playtjänsten bygger på videoplattformen Kaltura och driftansvaret ligger hos svenska universitetsdatanätverket, SUNET. Anställda, studerande och studenter kan logga in med sitt FHS-konto.

FHS Play används för att dela videoklipp mellan personal och studenter och även som ett skyltfönster utåt. Det som laddas upp kan vara inspelade föreläsningar, guider i informationssökning från högskolebiblioteket eller studenters inlämningsuppgifter i videoformat. Användaren styr vem som ska se vad.

Högskolebibliotekets IT-pedagoger ger stöd till anställda, studenter och studerande i användandet av FHS Play.

» Gå till FHS Play

» Ladda upp video på FHS PlayPDF

Bädda in video från FHS Play på itslearning

Spela in presentation i PowerPoint

I PowerPoint finns funktioner för att spela in berättarröst och spara hela presentationen, med ljud och bild, som en videofil:

Effektiva utbildningsfilmer

Video för utbildning kan göras på olika sätt. I artikeln Effective Learning Videos – Six Different Approaches Explained från iversity, förklaras olika tillvägagångssätt samt deras för- och nackdelar.

Kvalitet i videoföreläsningar

Videoforelasningar.no är en norsk bra resurssida om vad du bör tänka på vid planering, produktion och användning av videoförläsningar.

Dela: