Sök

Sök

Användning av cookies

På fhs.se och underwebbsidor använder vi kakor för att webbplatsen ska vara så tillgänglig och användbar som möjligt.

En kaka är en liten textfil som lagras på den enhet du besöker webbplatser med, t.ex. dator, läsplatta eller mobiltelefon. På fhs.se och underwebbsidor används kakor för att underlätta för dig som besökare och för att genom analys kunna förbättra webbplatsen funktion och innehåll.

Det finns två olika typer av kakor:

  • Varaktiga kakor lagras på besökarens enhet tills dess att den tas bort eller försvinner.
  • Sessionskakor som lagras tillfälligt i enhetens minne under tiden en besökare är inne på webbplatsen. Sessionskakor försvinner när webbläsaren stängs ner.

Kakor kan avlägsnas via webbläsarinställningarna, se din webbläsares instruktion. Om du vill undvika fortsatta kakor kan du stänga av hantering av dessa i webbläsaren, men det kan innebära att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar.

Kakor på fhs.se

Sitevision –webbpubliceringsverktyget sätter en sessionkaka för att ge inloggade användare korrekta behörigheter.

Google Analytics/Tag Manager – webbstatistiktjänst som samlar besöksstatistik. Vi tar som standard inte reda på någon personlig information om besökaren på vår webbplats. Endast anonymiserade uppgifter om varifrån besökaren kommer (annan webbplats, sökmotor med flera) och hur besökaren navigerar på webbplatsen eller vilka sökord som används registreras. Detta gör vi för att kunna förbättra navigation, sök, placering och prioritering av tillgänglig information.

Vill du inte att dina besök på vår webbplats ska vara synliga i Google Analytics statistikverktyg kan du installera ett tillägg i din webbläsare. Tillägget finns för webbläsarna Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari och Opera.

Facebook – Vi använder händelsedata för att mäta och optimera annonser i vår studentrekrytering. En kaka gör det möjligt att spåra vem som besöker utbildningssidor på fhs.se för att sedan kunna skapa annonser via Facebooks annonseringsnätverk/Facebook AdsManager för en utvald målgrupp.

Siteimprove - analystjänst för tillgänglighet i webbplatsen och kvalitetssäkring av webbplatsens innehåll. Resultatrapporter används för att åtgärda fel som brustna länkar och stavfel och för att skapa bättre tillgänglighet och användarupplevelse. Ingen personlig information om besökaren på vår webbplats lagras, endast anonymiserade uppgifter används.

Imbox – chatt- och frågeverktyg sätter kaka vid uppstart som behövs för funktionaliteten.

Readspeaker – uppläsningstjänst för webbsidor och dokument sätter en sessionskaka vid uppstart som behövs för funktionalitet.

Hotjar – verktyg för att genomföra undersökningar på webbplatsen. En kaka sätts när enkät påbörjas och avslutas för att säkerställa att samma enkät inte visas igen. Hotjar är endast aktiverat vid undersökningsperiod.

Tredjepartskakor

Youtube - vissa filmer på webbplatsen är inbäddade från Youtube. När dessa spelas upp används tredjepartskakor av leverantören. Observera att det kan finnas kakor eller förfrågningar som är knutna till någon specifik funktion på webbplatsen som inte är generell.

Rapportera felaktigheter

Om det finns några felaktigheter eller om du har några frågor kring de kakor som används på www.fhs.se, kontakta webborganisationen

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats.

Dela: