Sök

Sök

Våra samlingar

Med en bred och omfattande samling kan vi kalla oss Sveriges ledande bibliotek inom försvar, utrikes- och säkerhetspolitik. Här finns böcker, elektroniska samlingar och en samlad kunskap som du inte hittar någon annanstans i Sverige.

Inriktning och boksamling

Anna Lindh-biblioteket har en omfattande samling inom främst krigsvetenskap, militärhistoria, statsvetenskap, säkerhetspolitik, ledarskap och landinformation. Samlingarna finns på öppna hyllor och i slutna magasin på huvudbiblioteket.

Boksamlingen uppgår till totalt cirka 150 000 volymer. Ungefär hälften av samlingen finns tillgänglig på öppna hyllor i huvudbibliotekets entréplan. Övriga böcker förvaras i magasin.

Vill du hämta böcker i magasinet? Reservera boken i Primo eller kontakta bibliotekets informationsdisk.

Katalogiserat material

Större delen av bibliotekets samlingar hittar du i Primo och i den nationella bibliotekskatalogen Libris.

En stor del av bibliotekets samling från Armé-, Marin- och Flygstabernas bibliotek är endast sökbar i den tryckta kortkatalogen. Kontakta bibliotekspersonalen i informationsdisken för eventuell hjälp med att söka i den.

Bibliotekets inköp

Vi utvecklar våra samlingar och bevakar utgivning av böcker, databaser och tidskrifter inom våra ämnesområden. Vid förvärv av tidskrifter och böcker prioriterar vi den elektroniska utgåvan.

Här finns våra fullständiga "Förvärvs- och gallringsriktlinjer". Pdf, 498.7 kB.

Saknar du något i biblioteket, lämna gärna förslag på böcker, tidskrifter eller databaser som du önskar att biblioteket köper in.

» Lämna inköpsförslag

 

Dela: