Sök

Sök
  • Start
  • Pubkvällar, Pride och påverkan
Porträtt på Rebecca Karlsson

Pubkvällar, Pride och påverkan

Som tidigare studiesocialt ansvarig på Försvarshögskolans studentkår hade Rebecka Karlsson koll på alla evenemang, från sittningar till arbets­marknadsgruppens aktiviteter.

Mer än studiebevakning

– Mitt ansvarsområde var allt som ligger utanför det studierelaterade. I mitt uppdrag ingick allt från att organisera föreläsningar och idrottsevenemang till sittningar och fester på Försvarshögskolans mäss.

Mässen? Berätta allt om den!

– Ja, vi är nog den enda högskola i Sverige som har en mäss (sällskapsrum i militärt sammanhang, reds. anm.). Att ha en mäss är en tradition från Försvarsmakten som också finns här på Försvarshögskolan. Mässen drivs av officerare som vidareutbildar sig här. Vi brukar samordna en del av våra evenemang med dem. Till exempel arrangerar vi quiz i samband med mässens pubkvällar.

Kårens aktiviteter öppna för alla

– Jag tyckte om att planera ­aktiviteter som många tycker är roliga, som de pratar om efteråt. Kårens aktiviteter är öppna för alla, så arbetet handlar mycket om att nå ut med information i så många kanaler som möjligt. Vi bjuder alltid in alla som studerar på Försvarshögskolan till alla evenemang.

Vad gillar du bäst med att vara engagerad i studentkåren?

– Att jag lär känna så många studenter och lärare. Det blir roligare att gå hit när man också träffas i ett annat sammanhang. Våra aktiviteter bidrar verkligen till att öka sammanhållningen.

Måste man älska sociala evenemang för att vara aktiv i kåren?

– Verkligen inte. Du är med på det du vill och där du känner att du kan bidra. Vissa vill till exempel bara planera föreläsningar och aldrig gå på några fester. Man gör det man kan, vill och tycker är roligt helt enkelt.

Men blir det inte för mycket med både studier och kårarbete?

– Ibland, men det är värt det eftersom det är roligt. Det låter klyschigt men min tid på Försvarshögskolan har varit över förväntan. Att söka hit var ett av de bästa valen som jag gjort i mitt liv. Jag har fått nya vänner och kollegor och det är väldigt mycket tydligare för mig nu vad jag vill göra med mitt liv. Jag mår väldigt bra här. Vi skämtar om att ingen riktigt slutar här, för de som slutar fortsätter att komma hit. För kurser eller bara för att träffas och fika.

På vilket sätt påverkar du högskolan genom att vara aktiv i kåren?

– Jag var engagerad i arbetet med att öka jämställd- och jämlikheten. Det handlar om att påverka miljön så att alla studenter ska kunna studera här. Förutom att vara med och ta fram ramverk för att hantera de här frågorna deltar kåren också i Stockholm Pride för att visa vår värdegrund om alla människors lika värde och rättigheter.

Rebecka Karlsson var ansvarig i det studiesociala utskottet 17/18.

Dela:
Publicerad 2018-02-07 Uppdaterad 2019-10-02