Sök

Sök
  • Start
  • Ryssland och stormaktsprojektets pris

Ryssland och stormaktsprojektets pris

Under president Vladimir Putin har Ryssland framför allt försökt återknyta till forna glansdagar men frågan är till vilket pris. Vad anser dagens ryska medborgare om den isolering som stormaktsprojektet resulterat i? Hur mår det ryska näringslivet egentligen? Och vad tycker man i grannländerna?

Seminariet äger rum under Almedalesveckan 2019.

Om seminariet

Under president Vladimir Putin har Ryssland framför allt försökt återknyta till forna glansdagar, då varje diplomatiskt utspel från Moskva togs på stort allvar runtom i världen. I viss utsträckning har den ryska politiska ledningen under det senaste decenniet också åstadkommit detta, men frågan är till vilket pris.

Vad anser dagens ryska medborgare, inte minst de yngre utan egna minnen av Sovjetunionen, om den politiska och ekonomiska isolering som stormaktsprojektet resulterat i? Vid sidan om vinstgivande gas- och oljebolag, hur mår det ryska näringslivet egentligen? Och vad tycker man i grannländerna, som i flera fall behandlats nedlåtande eller t o m blivit föremål för territoriella, ekonomiska och politiska anspråk från Kremls sida?

Medverkande

  • Maria Georgieva, Rysslandskorrespondent, Svenska Dagbladet
  • Susanne Oxenstierna, forskningsledare, Totalförsvarets forskningsinstitut
  • Markus Göransson, biträdande lektor, Försvarshögskolan
  • Kjell Engelbrekt, professor, Försvarshögskolan

Mer information

Datum: 5 juli 2019
Tid: 09.00—10.15
Plats: B-huset, Uppsala universitet, Huvudentré Cramérgatan 3, Visby
Dela: