Sök

Sök

Rektorssamtal: Jens Mattsson

Försvarshögskolans rektor Robert Egnell och Jens Mattsson, generaldirektör för Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) bjuder in till ett livesänt samtal om försvarsforskningen i Sverige.

Den 15 december 2020 beslutade riksdagen om regeringens försvarspolitiska inriktningsproposition för 2021-2025. Beslutet innebär historiska satsningar på svensk försvarsförmåga och en vidare utveckling av den återupptagna totalförsvarsplaneringen.

Inom ramen för ekonomiska och materiella satsningar ska Försvarsmaktens krigsorganisation växa och stora behov av personal och kompetens har identifierats som följd. Utbildning, forskning och innovation utgör avgörande faktorer för att säkerställa Försvarsmaktens tillväxt, så väl som ett totalförsvar i framkant och försvarsforskningens utveckling, vilket kräver samverkan, riktning och strategi.

Tillsammans med Jens Mattsson, generaldirektör för Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), diskuterar Försvarshögskolans rektor Robert Egnell lägesbilden för försvarsforskningen i Sverige, kompetensbyggande inom sektorn samt behov och utmaningar för ledarskap inom försvar, utbildning och forskning.

Samtalet sker via Zoom och deltagare har möjlighet att ställa frågor live - anmäl dig via länken nedan. Inspelningen kommer att publiceras i efterhand på Försvarshögskolans Youtubekanal.

Mer information

Datum: 21 januari 2021
Tid: 15.00—16.00
Plats: Zoom
Dela: