Sök

Sök

Professor Jann Kleffner utnämnd till ”Extraordinary Professor”

Jann Kleffner, professor i internationell rätt och chef för Centrum för operativ juridik och folkrätt, har blivit utnämnd till Extraordinary Professor på juridiska fakulteten vid University of Pretoria, Sydafrika.

–Utmärkelsen formaliserar ett långvarigt samarbete med the Institute of International and Comparative Law in Africa (ICLA) vid den juridiska fakulteten. Institutet startade i samband med grundandet av vinterutbildningar i samspelet mellan internationella humanitär- och mänskliga rättighetslagar under 2011-2013, och det påföljande grundandet av ett masterprogram i samma ämne i Pretoria, säger Jann Kleffner.

– Nuförtiden kretsar mitt engagemang kring forskningsprojektet ’Freedom from Violence in Africa’, handledning av doktorander och att forska på internationell rätt med särskild relevans för kontinenten Afrika, fortsätter Kleffner.

Den juridiska fakulteten vid University of Pretoria är känd som den främsta juridikutbildningen på den afrikanska kontinenten, med internationell rätt som ett av sina fokusområden. Den är också en del av ett ambitiöst program för vidare utveckling inom området.

–Jag är spänd på att få vara en del av den resan och övertygad om att ett fortsatt samarbete mellan den juridiska fakulteten och FHS:s Centrum för operativ juridik och folkrätt kommer att vara ömsesidigt gynnande. Vi kommer att kunna välkomna doktorander från Pretoria till Stockholm, samorganisera evenemang, såsom forskningsseminarier och konferenser samt genomföra gemensamma forskningsprojekt. På det sättet kommer samarbetet fungera som en språngbräda för Försvarshögskolans ambitioner att internationalisera sig’, säger Jann Kleffner.

ICLA utmärkelse

Professor Jann Kleffner och direktören för the Institute of International and Comparative Law in Africa och medlem av FN:s kommitté för mänskliga rättigheter, professor Christof Heyns.

Sidinformation

Publicerad:
2019-09-20
Senast uppdaterad:
2022-04-28
Dela: