Sök

Sök
  • Start
  • Christina Zander ny högskoledirektör
Bild på Christina Zander

Foto: KTH

Christina Zander ny högskoledirektör

Försvarshögskolan har rekryterat Christina Zander som ny högskoledirektör och förvaltningschef vid lärosätet. Zander kommer närmast från tjänsten som administrativ chef vid Skolan för elektroteknik och datavetenskap på KTH.

– Christina Zander är en person med gedigen erfarenhet av förvaltning, verksamhetsstöd och styrningsfrågor inom universitets- och högskolesektorn och hon har framgångsrikt lett verksamhet både till vardags och inom ramen för större förändringsprocesser. Hon har en omvittnat imponerande drivkraft och ett ledarskap som kommer att bidra till Försvarshögskolans utveckling och vi är mycket glada över att få välkomna henne hit, säger rektor Robert Egnell.

Zander har närmare 30 års erfarenhet från högskolesektorn senast från KTH, där hon år 2018 ledde sammanslagningen av tre skolors förvaltningar till en för att därefter bli administrativ chef för den nya Skolan för elektroteknik och datavetenskap med cirka 1 000 medarbetare.

– Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att leda Försvarshögskolans förvaltning. Försvarshögskolan har ett starkt varumärke och jag ser fram emot att få medverka till att högskolans höga ambitioner när det gäller kvalitet och internationalisering förverkligas. Initialt fokus kommer att vara på lära känna min nya kollegor, organisationen och arbetskulturen. säger Christina Zander.

Före KTH var hon verksam vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS) där hon innehaft fler olika befattningar, däribland marknadschef och studieadministrativ chef.

Zander tillträder den 9 maj och efterträder Ronny Modigs, som slutade vid Försvarshögskolan vid årsskiftet.

Dela:
Publicerad 2021-03-24 Uppdaterad 2021-03-24