Sök

Sök
Carolina Dalmo, projektledare för Cyber Challenge 2022 och Erik Biverot, senior kurssamordnare vid Försvarshögskolan

Carolina Dalmo, projektledare för Cyber Challenge 2022 och Erik Biverot, senior kurssamordnare vid Försvarshögskolan

Cyber Challenge 2022

Den 3 februari avgjordes Cyber Challenge 2022 digitalt, med totalt 17 deltagande lag. De tre vinnande lagen tar sig vidare till den internationella tävlingen Cyber 9/12 Strategy Challenge 2022 i Genève.

Cyber Challenge är en årlig policyorienterad cybersäkerhetstävling som arrangeras av Försvarshögskolan i samarbete med Nationellt cybersäkerhetscenter. Tävlingen vänder sig till studenter vid universitet och lärosäten för högre studier och utmaningen är att bemöta cyberattacker mot Sverige i ett fiktivt scenario. Syftet med tävlingen är att öka förståelsen kring cyberangrepp, metoder och de utmaningar cyberangrepp medför för regeringar, myndigheter och medborgare. Lagens insats bedöms av en domarpanel som består av personer från både näringslivet och det offentliga med erfarenhet inom cybersäkerhet.

De vinnande lagen i Cyber Challenge 2022 är:

  • International System Error, Stockholms Universitet
  • CyOps wiki, Stockholms Universitet
  • LTH fusion, Lunds Universitet

De tre vinnande lagen tar sig vidare till Cyber 9/12 Strategy Challenge 2022 i Genève.

Cyber Challenge 2022 genomfördes på distans och under dagen hade studenter, både tävlande och icke tävlande, möjlighet att delta i digitala sidoevent så som rekryteringstorg och inspirationsföreläsningar med tävlingens sponsorer.

Sidinformation

Publicerad:
2022-02-04
Senast uppdaterad:
2022-02-04
Dela: