Sök

Sök

Markus Göransson

Universitetslektor

Krigsvetenskap

Organisation

Institutionen för krigsvetenskap och militärhistoria

Markavdelningen

Profilbild för Markus Göransson
Beskrivning om dig själv
Jag är disputerad i internationell politik vid Aberystwyths universitet i Storbritannien. Min forskning berör bland annat sovjetiska och ryska krigsvetenskapliga debatter och marktaktik.

Innan jag tillträdde min tjänst 2018 gjorde jag en postdoc på Handelshögskolan i Stockholm där jag forskade om syriska krigsflyktingars användning av mobiltelefoner i deras försörjning i Libanon. Min doktorsavhandling som jag försvarade 2016 behandlade tadzjikiska krigsveteraner från Sovjetunionens krig i Afghanistan och blev utsedd till en av de bästa avhandlingarna inom internationella studier i Storbritannien 2016 av The British International Studies Association.

Jag har publicerat om sovjetiska krigsveteraner, rysk militär diskurs, syriska krigsflyktingar och intervjumetodik. Mycket av min forskning är intervjubaserad och har genomförts i bland annat Tadzjikistan, Kirgizistan, Libanon och Filippinerna.

Jag har en MA (cum laude) i konfliktstudier och mänskliga rättigheter från Utrechts universitet och en BA Hons. i modern historia från Oxfords universitet.

Senaste publikationer

Forskningsprojekt

Markus Göransson Swedish Defense University Universitetslektor
Dela: