Sök

Sök

Öppen föreläsning: Swati Parashar, professor i globala studier

Försvarshögskolans Gender, Peace & Security Working Group bjuder in till en öppen föreläsning med Swati Parashar, professor vid Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet.

Föreläsningen ges på engelska under rubriken Inverting the Gaze: What Wars Know About IR.

Med utgångspunkt i sin forskning om krig i södra Asien reflekterar Swati Parashar över hur krig formar och påverkar "jaget", gemenskapen och "den andra". Hon uppmärksammar vad som händer när man analytisk närmar sig det ”internationella” från krigets perspektiv, och hur internationella relationer och den internationella arenan omvandlas av krigets olika aktörer.

Mer om föreläsaren

Swati Parashar är professor vid Institutionen för globala studier vid Göteborgs universitet. Hennes forskning handlar om skärningspunkterna mellan feminism och postkolonialism, med fokus på konflikter, fred och utvecklingsfrågor i södra Asien och Afrika. Hon intresserar sig för genus, militarism och diplomati, särskilt i diskursen och implementeringen av "globala" normer som kvinnor, fred och säkerhet agendan. Hon är bland annat en av redaktörerna till Routledge Handbook of Feminist Peace Research och är en av de tillträdande redaktörerna för International Feminist Journal of Politics.

Läs mer om Swati Parashar.

Mer information

Datum: 25 november 2021
Tid: 14.30—16.00
Plats: Försvarshögskolan, Leijonsköldska
Kontakt: Jenny Hedström, 08-553 42 770, jenny.hedstrom@fhs.se
Dela: