Sök

Sök

Studentliv

Livet som student är så mycket mer än studier. Här hittar du information studentkåren, studiemedel och förmåner och mycket annat som hör studentlivet till.

Letar du efter detta?

Studentkåren och kadettkåren

Våra studentkårer representerar dig som studerar hos oss i frågor som rör din utbildning. Civila studenter representeras av studentkåren, kadetter representeras av kadettkåren.

Hitta bostad

Det kan krävas lite extra för att hitta studentboende i Stockholm. Här hittar du några tips på vägen.

Studiemedel och förmåner

Här hittar du information om studiemedel från CSN och andra förmåner för dig som student.

Engagera dig

Letar du efter något att göra vid sidan av studierna? Hos oss finns flera saker du kan göra för att dryga ut studielånet, få nya erfarenheter och knyta nya kontakter.

”Vi tar hand om dig när du börjar på Försvarshögskolan”


Det börjar direkt när du kliver innanför tröskeln. Dina två första veckor är ett pärlband av roliga aktiviteter och teambuilding. Inom några dagar är du inne i ”familjen”, har fått nya vänner och känner dig hemma.

Mässen

Öppettiderna är onsdag och torsdag 15.45-21.00 (tider kan variera)

Om du är student får du ta med dig en (1) gäst till Mässen, under förutsättning att högskolan är öppen som vanligt. Om hela högskolan är stängd för allmänheten även dagtid, får inga gäster tas med till Mässen.

Följ mässens konton för information om events, nyheter och mycket mer

Träning på campus


Du kan träna gratis under din studietid på Försvarshögskolan på både gym och i idrottshall. Här kan du läsa om öppettider, regler och vilka fyspass som ges.

Bli studentambassadör


Tycker du det är kul att plugga och vill berätta om din utbildning? Är du ute efter ett extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier? Då borde du bli studentambassadör!