Sök

Sök

Studera

Här finns information som rör den större delen av dina studier — från studiestart till examen. Här hittar du också och genvägar, kontaktuppgifter och stöd som du kan ha nytta av i din vardag som student.

Letar du efter detta?

Ny student

Välkommen till Försvarshögskolan! Här hittar du information om allt du behöver veta och göra nu.

Mina studier

Här hittar du de tjänster du behöver i din vardag som student, till exempel lärplattform, Ladok, kursplaner och scheman.

Stöd under studierna

Har du funderingar kring din framtida karriär? Frågor om studentlivet? Hur du hittar en bostad? Eller hur det är att studera med en funktionsnedsättning? Då finns vi här för dig.

Rättigheter och ansvar

Som student har du både rättigheter och ansvar. På de här sidorna kan du läsa om till exempel studentinflytande, arbete för likabehandling och vilka skyldigheter Försvarshögskolan har gentem...

Plugga utomlands

Vill du förbättra dina språkkunskaper, bygga ett internationellt kontaktnät och få minnen för livet?

Har du frågor om studier?


Det kan dyka upp många frågor och funderingar både före och under utbildningstiden. Våra studievägledare kan svara på frågor om till exempel studieval, studieteknik, examina eller framtida karriär.

Citat, referenser och källkritik


Hur får man till rätt nivå på språket? Är det okej att skriva sina egna åsikter? Hur refererar man och vad innebär plagiat? Här hittar du tips och checklistor som kan vara till hjälp när du skriver akademiskt.

Stöd och service


Här hittar du information om FHS-konto, trådlöst nätverk, skrivare och andra it-tjänster, studentexpeditionens öppettider och information om service till dig som student.