Sök

Sök

Stöd under studierna

Har du funderingar kring din framtida karriär? Frågor om studentlivet? Hur du hittar en bostad? Eller hur det är att studera med en funktionsnedsättning? Då finns vi här för dig.

Letar du efter detta?

Studie- och yrkesvägledare

Hos Försvarshögskolans studievägledare kan du få hjälp och stöd i dina studier. Till exempel kan skillnaden mellan högskolestudier och gymnasiestudier vara stor. En studievägledare kan även hjälpa dig i frågor om studiemedel eller behörigheter och mycket mer.

Studera med funktionsnedsättning

Vi vill att dina studier ska gå så bra som möjligt. Ofta kan det vara lätt att glömma bort att hjälp finns att få. Ju tidigare du ansöker som stöd, desto bättre brukar det gå med studierna. Här kan du läsa om hur du ansöker om stöd, hur man gör med CSN och vilken hjälp som finns.

Studenthälsan

Ibland är det inte tentorna eller studierna som är det jobbiga. Om du mår fysiskt eller psykiskt under din studietid, tveka inte att ta hjälp av studenthälsan.

Hitta bostad

Det är bra att vara ute i god tid när du ska hitta studentboende i Stockholm. Här hittar du tips på olika hyresvärdar och tjänster du kan vända dig till.

Försäkring

Studenter är värdefulla. Därför är du försäkrad under studierna och under pendling mellan din bostad och den plats där du studerar.

Digitala hjälpmedel för alla

Visste du att alla Försvarshögskolans studenter har tillgång till digitala hjälpmedel som underlättar din läsning och ditt skrivarbete?

Skriv akademiskt

Hur får man till rätt nivå på språket? Är det okej att skriva sina egna åsikter? Hur refererar man och vad innebär plagiat? Här hittar du tips och checklistor som kan vara till hjälp när du skriver akademiskt.

Studievanor och studieteknik

Att studera på högskola kräver att du själv tar större ansvar för dina studier än på grundskolan och gymnasiet. Studietakten är högre, mängden litteratur mer omfattande och du får ta ett stort eget ansvar att själv planera din tid. Här hittar du flera tips som kan hjälpa dig att skapa goda studievanor.

It-support (Helpdesk)

Om du har it-relaterade frågor är du välkommen att kontakta Helpdesk.

Dela: