Sök

Sök

Föreläsning: General Shirreff om sin bok Krig med Ryssland

I samarbete med Försvarshögskolan inbjuder Kungliga Krigsvetenskapsakademien till föreläsning med den tidigare ställföreträdande chefen för Nato i Europa, general Sir Richard Shirreff. Föreläsningen berör hans roman från 2017 War With Russia.

Richard Shirreff är född och uppväxt i Kenya. Efter examen från Oxford började han i brittiska armén och tjänstgjorde där i 37 år. Shirreff har lett soldater under operationer och i strid från plutons- till divisionsnivå. Hans sista befattning var som Deputy Supreme Allied Commander Europe (DSACEUR) i Nato. General Shireff har bred erfarenhet från ledning i multinationell miljö på strategisk nivå där politiska beslut ska sammanfogas med militära förutsättningar. Han skrev efter sin tid som DSACEUR boken ”War with Russia” (2017). Boken blev en bestseller och publicerades i bland annat USA, UK och Polen men även i Sverige under titeln ”Krig med Ryssland”. Shirreff är därför väl insatt i hela problematiken med den nuvarande situationen kring kriget i Ukraina. Shirreff är i Sverige för att föreläsa på Försvarshögskolan.

Evenemanget arrangeras av Kungliga Krigsvetenskapsakademiens avdelning för luftkrigsvetenskap.

Försvarshögskolans studenter och medarbetare är välkomna till föreläsningen men föranmälan krävs på Krigsvetenskapsakademiens webbplats.

Mer information

Datum: 23 mars 2022
Tid: 17.30—19.00
Plats: Sverigesalen
Dela: