Sök

Sök

Strategiska samtal: The War in Ukraine - Military-Strategic Implications

I ett livesänt panelsamtal ger forskare vid Försvarshögskolan och inbjudna gäster sina perspektiv på det militärstrategiska läget i kriget i Ukraina. Samtalet sänds live som ett webbseminarium öppet för allmänheten.

I det andra samtalet om Ukraina i Strategiska samtal-serien möter vi experter vid Försvarshögskolan och inbjudna gäster för att fördjupa analysen och ge flera perspektiv på kriget.

Några av frågorna som kommer att diskuteras under panelsamtalet är det militära läget, urban krigföring och den ukrainska försvarsviljan.

Moderator:

Oscar Jonsson, forskare i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan med fokus på Ryssland, nutida krigföring och strategi.

Paneldeltagare:

Ilmari Käihkö, docent och universitetslektor i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan. Expert på bland annat nutida krigföring och militärstrategi.

Anna Danielsson, docent och universitetslektor i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan. Forskar bland annat om urban krigföring.

Johan Norberg, forskningsledare vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) med fokus på Rysslands militära utveckling.

Livesänt webbseminarium

Panelsamtalet genomförs på engelska och sänds live som ett webbseminarium öppet för allmänheten.

Se panelsamtalet här.

Samtalet sänds från salen Tre kronor på Försvarshögskolan och lärosätets studenter och medarbetare är välkomna att delta i salen. OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn.

Mer information

Datum: 16 mars 2022
Tid: 17.00—18.00
Plats: Online
Kontakt: camilla.magnusson@fhs.se, 08-553 42 736, camila.magnusson@fhs.se
Dela: