Sök

Sök

Event 26 april: Redo att göra skillnad? Satsa på en EU-karriär

EU-flaggan.

Universitets- och högskolerådet tillsammans med European Personnel Selection Office inbjuder studenter och andra intresserade av EU-karriär till informationsträff på Stockholms universitet.

Känner du starkt för EU och dess framtid? Vill du göra skillnad och påverka vardagen för EU:s invånare? EU:s institutioner kan erbjuda dig ditt livs chans.

European personnel selection office (EPSO), Europeiska kommissionen och UHR bjuder in alla som studerar eller studerat på högskola till ett event för att lära sig mer om EU-karriärmöjligheter.

Program

  • 16:00-17:00 Paneldiskussion om möjligheterna att söka praktik och arbete inom EU och Q&A med panelen.
  • 17:00-18:00 Mingel där du har möjlighet att träffa viktiga personer för en framtida EU-karriär, ställa frågor och knyta kontakter.

Medverkande talare

Minna Vuorio, direktör för Europeiska kontoret för uttagning av personal, Epso, och Europeiska förvaltningsskolan, Eusa, berättar om vilka möjligheter till praktik och arbete finns vid EU:s institutioner, byråer och organ och presenterar Epsos snabbare, smidigare och mer tillgänglig modell för urvalsprocessen.

Eino Örnfeldt, GD för Universitets- och högskolerådet, berättar om stödet som myndigheten kan erbjuda för dig som vill satsa på en EU-karriär.

Cecilia Thorfinn, kommunikationschef på Europeiska kommissionens representation i Sverige, berättar om sin EU-karriär och om hur EU-tjänstepersoner kan förbättra livet för människor i Sverige och inom EU.

Adrian Winbladh, studentambassadör för EU-karriär vid Uppsala universitet, berättar om sitt uppdrag och reflekterar kring möjligheter och hinder som högskolestuderande ser med en EU-karriär.

Elisabeth Geiger Poignant, PhD, universitetslektor vid Stockholms universitet, framför universitetens roll att förbereda kompetenta och konkurrenskraftiga studenter för en EU-karriär.

Asia Riazantceva, samordnare EU-rekrytering, Universitets- och högskolerådet, modererar samtalet.

Informationsträffens språk är engelska.

Anmälan

Skicka in din anmälan senast den 20 april

Mer information

Datum: 26 april 2023
Tid: 16.00—18.00
Plats: Stockholms universitet, Albano, hus 2, plan 2, Greta Arwidssons Väg 30.
Dela: