Sök

Sök

Panelsamtal: Jämställdhet och försvar - ledarskap och forskning i en osäker tid

Välkommen till ett samtal om de utmaningar som forskare inom krig, fred och säkerhet står inför i dagens säkerhetslandskap, samt om framtidens forskning inom genus, fred och säkerhet vid Försvarshögskolan.

För fem år sedan blev professor Annick Wibben utsedd till Försvarshögskolans första Anna Lindh-professor i genus, fred och säkerhet. Inför Internationella kvinnodagen bjuder forskarteamet inom genus, fred och säkerhet vid Institutionen för krigsvetenskap in till ett lunchsamtal med rektor Robert Egnell, professor i ledarskap och ledning, Maria Eriksson Baaz, professor i krigsvetenskap och professor Annick Wibben.

Under diskussionen, som modereras av doktorand Elin Berg, kommer de medverkande att reflektera kring de utmaningar som forskare intresserade av frågor om krig, fred och säkerhet står inför i dagens säkerhetslandskap, samt framtidens forskning inom genus, fred och säkerhet vid Försvarshögskolan. Utöver att diskutera sin tidigare och nuvarande forskning kommer talarna även att reflektera kring vad jämställdhet, eller ett genusperspektiv, betyder för dem i deras respektive ledarroller vid Försvarshögskolan.

Sista anmälningdag 1 mars

Panelsamtalet vänder sig till studenter och medarbetare vid Försvarshögskolan.
Vi bjuder på lunchmacka, anmäl dig via länken senast den 1 mars.

Anmäl dig här.

Mer information

Datum: 8 mars 2024
Tid: 12.00—13.00
Plats: Mässen
Dela: