Sök

Sök

Studenthälsans sexveckorsprogram - kom igång med fysisk aktivitet

Studenthälsan vid Stockholms universitet erbjuder dig som student möjligheten att komma igång med fysisk aktivitet under en sexveckorsperiod.

Som student är det lätt att glömma bort träning och fysisk aktivitet när schemat är fullt med olika måsten. Men faktum är att kroppen och hjärnan behöver regelbunden fysisk aktivitet för att fungera optimalt. Forskning visar att fysisk aktivitet kan minska ångest och nedstämdhet och att vi kan bli bättre på att tåla och hantera stress när vi rör på oss regelbundet. Vår koncentrationsförmåga, kreativitet och våra minnesfunktioner mår bra av något så enkelt som en promenad. Med Studenthälsans sexveckorsprogram har du som student möjlighet att upptäcka de positiva effekterna av enkel och okomplicerad vardagsmotion. Vi hjälper dig att komma igång!

Information om gruppen

Under en period av sex veckor har du som student möjlighet att delta i Studenthälsans motionsgrupp där vi tillsammans utövar enkel vardagsmotion utomhus. Vi träffas en gång i veckan och varje tillfälle kommer vara ca. 40 minuter. Aktiviteten kommer variera från promenader till lite mer pulshöjande träning. Vid uppstart av gruppen kommer det finnas möjlighet att boka ett individuellt coachande samtal med fokus på dina personliga mål, exempelvis att komma igång med motion på egen hand vid sidan av våra gruppträffar.

Gruppen riktar sig till alla studenter som vill röra på sig och kanske önskar stöd och motivation för att komma igång med nya motionsvanor. Gamla såväl som nya studenter är välkomna. Du behöver inte ha någon tidigare träningserfarenhet.

Föreläsning

Vill du veta mer om gruppen är du välkommen på någon av våra inspirations-/ introduktionsföreläsningar, onsdag 9/3 kl. 15.30 eller torsdag 10/3 kl. 15.30. Båda dessa föreläsningar kommer att hållas på engelska.

Datum: onsdagar fr.o.m. 16 mars t.o.m 20 april.

Tid: motionspassen börjar kl. 15.30.

Plats: vi samlas utanför Studenthusets entré på Frescati campus

Anmälan: senast måndag 14 mars.

För mer information eller anmälan: joel.humlesjo@su.se
När du anmäler dig, vänligen ange ditt namn, telefonnummer, e-post, universitet/ lärosäte samt utbildningsprogram eller kurs.

Ledare: Joel Humlesjö och Kristofer Nord, kuratorer på Studenthälsan.

Läs mer om Studenthälsan i Stockholm

Mer information

Datum: 30 mars 2022
Tid: 15.30—16.15
Plats: Studenthusets entré Frescati campus SU
Dela: