Sök

Sök
Vinnarna i Cyber Challenge.

Det vinnande laget i Cyber Challenge 2024, ReSyst. Från vänster: Sarah Franzén, Iris Weström, Johan Ivari (lagets coach), Irena Bonnier och Carl Johan Skoog. Foto: Anders G Warne.

Rekordstort intresse för Cyber Challenge

Den 1 februari gick Cyber Challenge 2024 av stapeln och intresset var större än någonsin. På plats deltog flertal aktörer inom cybersäkerhetsområdet och studenter från lärosäten runtom i Sverige.

Cyber Challenge är en årlig policyorienterad cybersäkerhetstävling som arrangeras av Försvarshögskolan i samarbete med Nationellt cybersäkerhetscenter. Rekordmånga lag ansökte om att tävla i år, vilket resulterade i deltagande från 11 olika lärosäten. Lagen bedömdes av en domarpanel bestående av personer från både näringslivet och det offentliga med erfarenhet inom cybersäkerhet.

Högt jubel utbröt när de 3 vinnande lagen presenterades i Sverigesalen.

  • Första plats: ReSyst från Försvarshögskolan
  • Andra plats: KTH Cyber Defenders från Kungliga Tekniska högskolan
  • Tredje plats: Cyber Sherlocks från Försvarshögskolan

Dagen erbjöd också inspirationsföreläsningar och ett rekryteringstorg bestående av aktörer inom säkerhetsområdet. Även här var intresset rekordstort både bland utställande aktörer och besökare.

- I nuvarande säkerhetsläge känns denna dag extra betydelsefull och vi är tacksamma över den stora uppslutningen. Vi ser redan fram emot nästa år. Återigen ett stort tack till alla närvarande, säger Carolina Dalmo som är projektledare för tävlingen.

Sidinformation

Publicerad:
2024-02-02
Senast uppdaterad:
2024-02-02
Dela: