Sök

Sök

Handledarutbildning IL

Handledarutbildningen i Indirekt Ledarskap (HIL) vänder sig till dig som vill bli handledare och vill kunna hålla grundkursen i Indirekt Ledarskap.

Under handledarutbildningen fördjupar du dig i teorin bakom Indirekt Ledarskap och lär dig grunden för modellen Indirekt Ledarskap. Vi går igenom alla momenten i kursmaterialet, pratar metodik och du får se det feedback-verktyg IL180 som används på kursen. Praktiska rutiner och administration går vi också igenom.

Som slutprov kommer du efter handledarutbildningen att få ta kontakt med, planera och genomföra en IL-kurs tillsammans med en mentor. Denne erfarne handledare kommer att på bästa sätt stötta dig in i rollen som IL-handledare. Eventuella kostnader i samband med detta slutprov tillkommer och ingår inte i kursavgiften för själva handledarutbildningen.

Kurstillfällen


Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill utbilda dig till IL-handledare.

Behörighetskrav

Du måste själv ha gått IL grundkurs version år 2017 eller senare för att få gå handledarutbildning.
Från höstterminen 2022 gäller även att deltagaren ska vara godkänd handledare i Utvecklande Ledarskap.

Anmälan

Gör din anmälan genom att klicka på Anmälan öppen. Om en kurs är fullbokad kan du göra en reservanmälan på anmälningssidan. Några veckor innan kurstillfället får du en kallelse med praktiska information runt din kurs.

Bokningsvillkor

Kursen kan beställas av en juridisk person, t.ex. ett företag eller en organisation. En privatperson eller en enskild firma kan inte vara beställare av uppdragsutbildning. Det är Förordningen för uppdragsutbildning vid statliga högskolor och universitet, SFS 2002:760, som reglerar detta.

Utbildningsnivå

Annan

Poäng

Ej poäng

Startperiod

Löpande

Behörighet

Genomförd IL grundkurs version år 2017 eller senare samt deltagaren ska vara godkänd handledare i Utvecklande Ledarskap.

Undervisningsform

Campus

Ort

Se respektive kurstillfälle

Undervisningsspråk

Svenska

Kostnad

Kursavgift 30 000 kr exkl. moms; internatkostnad (ca 2 500 kr /dygn exkl. moms) tillkommer. Eventuella kostnader för slutprov tillkommer och ingår inte i kursavgiften för själva handledarutbildningen.

Studietakt

Enstaka dagar

Typ

Uppdrag

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Ledarskapsutbildningar.

Du når oss på e-post: ledarskapsutbildningar@fhs.se

Dela:
Publicerad 2023-01-09 Uppdaterad 2024-03-05