Sök

Sök

Handledarutbildning UGL

Du som själv har gått UGL grundkurs och Fördjupad UGL kan utbilda dig för att leda andra på samma resa.

Handledarutbildningen UGL (HUGL) ger dig förutsättningar att kunna planera, genomföra och utvärdera UGL-kurser. Du lär dig kursinnehåll, metodik och de etiska riktlinjer som finns för UGL-kurser.

Kursen ökar din förståelse för upplevelsebaserad inlärning och gör dig tryggare som ledare. Du lär dig också att utföra och förstå uppgifter som ingår i konceptet.

Som slutprov kommer du efter handledarutbildningen att få ta kontakt med, planera och genomföra en UGL-kurs tillsammans med en mentor. Denne erfarne handledare kommer att på bästa sätt stötta dig in i rollen som UGL-handledare. Eventuella kostnader i samband med detta slutprov tillkommer och ingår inte i kursavgiften för själva handledarutbildningen.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill utbilda dig till UGL-handledare. Du ska tidigare ha gått UGL grund och fortsättning. Du ska ha gått FUGL enligt UGL 2008 eller senare.

Behörighetskrav

Genomförd UGL-grundkurs samt Fördjupad UGL.

Mål

Efter kursen ska du kunna utföra och förstå teorierna bakom UGL. Du ska vara tryggare i din roll som ledare för upplevelsebaserad inlärning och kunna avgöra om du vill gå vidare som handledare eller ej.

Kurstillfällen


Anmälan

Gör din anmälan genom att klicka på Anmälan öppen. Om en kurs är fullbokad kan du göra en reservanmälan. Några dagar innan kurstillfället får du en kallelse med praktiska information runt din kurs.

Bokningsvillkor

Kursen kan beställas av en juridisk person, t.ex. ett företag eller en organisation. En privatperson eller en enskild firma kan inte vara beställare av uppdragsutbildning. Det är Förordningen för uppdragsutbildning vid statliga högskolor och universitet, SFS 2002:760, som reglerar detta.

Utbildningsnivå

Annan

Poäng

Ej poäng

Startperiod

VT-24

Behörighet

Deltagaren ska ha gått FUGL enligt UGL 2008 eller senare.

Undervisningsform

Internat

Ort

Se respektive kurstillfälle

Undervisningsspråk

Svenska

Kostnad

Kursavgift: 60 000 kr exkl. moms. Internatkostnad (f.n. ca 2 500 kr /dygn exkl. moms) tillkommer. Eventuella kostnader för slutprov tillkommer och ingår inte i kursavgiften för själva handledarutbildningen.

Studietakt

Enstaka dagar

Typ

Uppdrag

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Ledarskapsutbildningar.

Du når oss på e-post: ledarskapsutbildningar@fhs.se

Dela:
Publicerad 2018-02-02 Uppdaterad 2024-03-05