Sök
  • Start
  • Handledarutbildning UGL

Handledarutbildning UGL

Du som själv har gått UGL grundkurs och Fördjupad UGL kan utbilda dig för att leda andra på samma resa.

Handledarutbildningen UGL (HUGL) ger dig förutsättningar att kunna planera, genomföra och utvärdera UGL-kurser. Du lär dig kursinnehåll, metodik och de etiska riktlinjer som finns för UGL-kurser.

Kursen ökar din förståelse för upplevelsebaserad inlärning och gör dig tryggare som ledare. Du lär dig också att utföra och förstå uppgifter som ingår i konceptet.

Som slutprov kommer du efter handledarutbildningen att få ta kontakt med, planera och genomföra en UGL-kurs tillsammans med en mentor. Denne erfarne handledare kommer att på bästa sätt stötta dig in i rollen som UGL-handledare. Eventuella kostnader i samband med detta slutprov tillkommer och ingår inte i kursavgiften för själva handledarutbildningen.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill utbilda dig till UGL-handledare. Du ska tidigare ha gått UGL grund och fortsättning.

Mål

Efter kursen ska du kunna utföra och förstå teorierna bakom UGL. Du ska vara tryggare i din roll som ledare för upplevelsebaserad inlärning och kunna avgöra om du vill gå vidare som handledare eller ej.

Kurstillfällen 2021

8-12 nov. och 15-19 nov. (v. 45-46) 2 grupper

Kurstillfällen 2022

25-29 april och 2-6 maj (v. 17-18)

Anmälan till hösten 2022 öppnar den 11 november under dagen.

Plats

Anmälan

Gör din anmälan genom att klicka på Anmälan öppen. Om en kurs är fullbokad kan du göra en reservanmälan på anmälningssidan. Några dagar innan kurstillfället får du en kallelse med praktiska information runt din kurs.

Bokningsvillkor

Kursen kan bara beställas av juridiska personer, inte av enskilda enskild firma eller fysiska personer. Detta är för att enligt förordningen för uppdragsutbildningar får uppdragsutbildningar endast säljas till juridiska personer.

Utbildningsnivå

Annan

Poäng

Ej poäng

Startperiod

HT-21

Startvecka

Vecka 45

Slutvecka

Vecka 46

Behörighet

Genomförd UGL och Fördjupad UGL enligt UGL 2008 eller UGL 2000.

Undervisningsform

Internat

Ort

Vingåker

Undervisningsspråk

Svenska

Kostnad

Kursavgift: 49 000 exkl. moms. Internatkostnad (f.n. ca 2 000 kr /dygn exkl. moms) och resekostnader tillkommer. Eventuella kostnader för slutprov tillkommer och ingår inte i kursavgiften för själva handledarutbildningen.

Studietakt

Enstaka dagar

Ansvarig institution

Institutionen för säkerhet, strategi och ledarskap

Typ

Uppdrag

Dela:
Publicerad 2018-02-02 Uppdaterad 2021-09-17