Sök

Sök

Kärnvapens betydelse i internationell säkerhet

Det här är kusen som ger dig förståelse för kärnvapnens roll i internationell säkerhet och kärnvapensystemens tekniska utveckling. Relevanta debatter om kärnvapenstrategi är en del av kursen.

Vad leder kursen till?

Under den här kursen lär du dig att kritiskt använda relevanta begrepp och teorier om kärnvapenstrategier och vapenkontroll. Du kommer att kunna redogöra för kärnvapnens betydelse för internationell säkerhet och globala samhällen sedan 1945.

Kursen aktualiserar frågor och samtida politiska debatter i en tid av ökande kärnteknisk instabilitet. Du får också fokuserar på sociala och kulturella konsekvenser av hur det är att leva i kärnvapenåldern. Efter kursen kan du självständigt värdera samtida debatter om kärnvapenfrågor som modernisering, icke-spridning och nedrustning.

Kursens upplägg

Kursen består av föreläsningar, seminarier, en individuell skriftlig inlämningsuppgift i form av en hemtentamen och självstudier.

Under föreläsningarna introduceras veckans tema. Nyckelfrågor inom kurslitteraturen lyfts fram inför seminarierna som är kursens mest väsentliga del och kräver ett aktivt deltagande.

Anmälningskod

24216

Studietakt

100%

Poäng

7.5

Startperiod

HT 2024

Studieperiod

2024 vecka 45 - 49

Utbildningsnivå

Grundnivå

Studieform

Campus

Typ

Fristående kurs

Behörighet

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap A alternativt Samhällskunskap 1b alternativt Samhällskunskap 1a1 + 1a2 samt Engelska B alternativt Engelska 6.

Plats

Stockholm

Undervisnings­språk

Undervisningen bedrivs på engelska.

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Studievägledarna.

Du når oss på e-post: studievagledning@fhs.se

Upptäck Försvarshögskolan

Vi är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser och konflikter.

Dela:
Publicerad 2023-09-19 Uppdaterad 2024-04-16