Sök

Sök

Konceptutveckling och anskaffning av militära system

Hur går det till att utveckla system för försvar och säkerhet? Ansvarsfördelning mellan myndigheter och i förhållande till industrin varierar mellan olika nationer, men det finns grundläggande roller och processer som är gemensamma.

Vad leder kursen till?

Kursen syftar till att ge förutsättningar för att kunna delta i konceptutveckling och anskaffningsarbete avseende system för försvar och säkerhet. Du prövar också att analysera genomförda projekt, för att kunna kritiskt värdera framtagningen av ett materielsystem ur beställarens, utvecklarens och användarens perspektiv.

Kursens upplägg

Kursen bygger på och tillämpar systemteori och praktiska metoder. Den syftar till fördjupning i konceptutveckling och systemarbete (Systems Engineering) för materielutveckling och anskaffning i försvars- och säkerhetssektorn.

Kursen introducerar de viktigaste aktörerna i anskaffningsprocessen. Genom grupparbeten övas deltagarna i att tillämpa metoder inom ramen för förmågeanalys, konceptutveckling och systemarbete. Föreläsningar och grupparbeten genomförs med fysisk närvaro.

Anmälningskod

24206

Studietakt

50%

Poäng

7.5

Startperiod

HT 2024

Studieperiod

2024 vecka 46 - 2025 vecka 3

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Studieform

Campus

Typ

Fristående kurs

Behörighet

@@Godkända kurser om minst 180 hp som inkluderar ett självständigt arbete om minst 15 hp, @@Godkänd metodkurs i Försvarssystem (15 hp) eller motsvarande. @@Kunskaper i engelska motsvarande Engelska B eller Engelska 6.

Plats

Stockholm

Undervisnings­språk

Undervisningen bedrivs på engelska.

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Studievägledarna.

Du når oss på e-post: studievagledning@fhs.se

Upptäck Försvarshögskolan

Plugga för en säker framtid

Försvarshögskolan är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser...

Dela:
Publicerad 2024-02-13 Uppdaterad 2024-04-16