Sök

Sök
  • Start
  • Kritiska säkerhetsstudier och teknologi

Kritiska säkerhetsstudier och teknologi

Den här kursen ger dig en introduktion till grundläggande koncept och idéströmningar, samtida problemformuleringar och olika forskningsansatser som är tongivande inom kritiska säkerhetsstudier.

Vad leder kursen till?

Du får verktyg för att analysera aktuella frågeställningar inom teknik och säkerhet utifrån en kritisk teori.

Kursens upplägg

Kursen är fokuserad på socio-tekniska perspektiv där interaktionen mellan människor och tekniska system ses som sammanflätade med en variation av perspektiv, normer och värderingar som tillsammans utgör en egen unik ontologi.

Viktiga områden som kommer att diskuteras är social konstruktivism och dess kopplingar till teknik och säkerhet, säkerhetiseringskonceptet, feministiska och postkoloniala perspektiv, övervakningsteknologi och samtida säkerhetsfrågor som hållbar utveckling, miljön och teknologiska innovationer.

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Poäng

7,5

Startperiod

HT-22

Startvecka

Vecka 45

Slutvecka

Vecka 02

Behörighet

Examen på grundnivå om 180 hp, minst 15hp kurser inom området försvar, krishantering och säkerhet och kunskaper motsvarande Engelska B/6

Undervisningsform

Normal

Ort

Stockholm

Undervisningsspråk

Engelska

Studietakt

50%

Typ

Fristående

Plugga för en säker framtid

Försvarshögskolan är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser o...

Dela:
Publicerad 2021-03-16 Uppdaterad 2022-06-03