Sök

Sök

Kritiska säkerhetsstudier och teknologi

Den här kursen ger dig en introduktion till grundläggande koncept och idéströmningar, samtida problemformuleringar och olika forskningsansatser som är tongivande inom kritiska säkerhetsstudier.

Vad leder kursen till?

Du får verktyg för att analysera aktuella frågeställningar inom teknik och säkerhet utifrån en kritisk teori.

Kursens upplägg

Kursen är fokuserad på socio-tekniska perspektiv där interaktionen mellan människor och tekniska system ses som sammanflätade med en variation av perspektiv, normer och värderingar som tillsammans utgör en egen unik ontologi.

Viktiga områden som kommer att diskuteras är social konstruktivism och dess kopplingar till teknik och säkerhet, säkerhetiseringskonceptet, feministiska och postkoloniala perspektiv, övervakningsteknologi och samtida säkerhetsfrågor som hållbar utveckling, miljön och teknologiska innovationer.

Anmälningskod

23201

Studietakt

50%

Poäng

7.5

Startperiod

HT 2023

Studieperiod

2023 vecka 45 - 2024 vecka 2

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Undervisningsform

Campus

Typ

Fristående kurs

Behörighet

Godkända kurser om minst 180 hp som inkluderar - minst 7,5 hp studier tillämpade mot försvar, krishantering och säkert - ett självständigt arbete om minst 15 hp, samt Engelska 6 (Engelska B).

Plats

Stockholm

Undervisnings­språk

Undervisningen bedrivs på engelska.

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Studievägledarna.

Du når oss på e-post: studievagledning@fhs.se

Upptäck Försvarshögskolan

Plugga för en säker framtid

Vi är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser och konflikter.

Dela:
Publicerad 2023-09-19 Uppdaterad 2023-09-22