Sök

Sök

Logistik för försvarssystem

Den här kursen ger dig en fördjupning inom försvarslogistik med inriktning mot tillgänglighet och uthållighet på försvarssystem. Den vänder sig till dig som i en framtida eller nuvarande yrkesroll arbetar med utveckling av logistiksystem genom till exempel underhållsberedning, reservdelsoptimering eller funktionssäkerhet.

Vad leder kursen till?

Kursen ger dig förståelse för eftermarknad och underhållsberedning inklusive delområden som design för logistik. Efter genomförd kurs kan du analysera och jämföra olika modeller för organisk logistik, självständigt och kritiskt tillämpa metoder och modeller för underhållsberedning samt problematisera och värdera olika affärsmodeller för försvarslogistik.

Kursens upplägg

Kursen är indelad i tre delar:

  • Organisk logistik i försvarsmakter
  • Affärsmodeller för logistik
  • Underhållsberedning och dess olika delområden

De första två delarna genomförs i form av föreläsningar och självstudier. Den tredje delen genomförs som en större fallstudie av ett tekniskt system.

Anmälningskod

24218

Studietakt

50%

Poäng

7.5

Startperiod

HT 2024

Studieperiod

2024 vecka 46 - 2025 vecka 3

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Studieform

Campus

Typ

Fristående kurs

Behörighet

Antagen till mastersprogrammet i försvarssystem. För fristående kurs: officersexamen eller avlagd teknisk ingenjörsexamen om minst 180 hp.

Plats

Stockholm

Undervisnings­språk

Undervisningen bedrivs på engelska.

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Studievägledarna.

Du når oss på e-post: studievagledning@fhs.se

Upptäck Försvarshögskolan

Plugga för en säker framtid

Försvarshögskolan är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser...

Dela:
Publicerad 2024-03-11 Uppdaterad 2024-04-16