Sök

Sök
  • Start
  • Praktik, juridik med inriktning folkrätt

Praktik, juridik med inriktning folkrätt

Du som har skrivit din kandidatuppsats i folkrätt kan genom den här kursen göra praktik vid en myndighet, organisation eller ett företag i Sverige eller utomlands.

Praktiken ger dig möjlighet att delta i det dagliga arbetet vid praktikplatsen och få erfarenhet av arbetsuppgifter som anknyter till folkrätt.

Med praktik får du möjligheten att se sambanden mellan teori och verklighet. Genom att tillämpa folkrätt på komplexa praktiska problem får du en fördjupad förståelse för det du har lärt dig under utbildningen.

Vem kan söka praktikkursen?

För att kunna söka krävs att du har lagt fram en fullständig kandidatuppsats, samt att du har opponerat på någon annans kandidatuppsats.

Du ansvarar själv för att skaffa en praktikplats och praktikplatsen ska godkännas av institutionen. Under praktiken kommer du få handledning från praktikplatsen.

Upptäck Försvarshögskolan

Plugga för en säker framtid

Vi är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser och konflikter.

Utbildningsnivå

Grundnivå

Poäng

30

Startperiod

VT-24

Startvecka

Vecka 03

Slutvecka

Vecka 22

Behörighet

Påbyggnadskurs inom folkrätt, avseende konflikt och kris. För tillträde till kursen krävs att studenten lagt fram och försvarat en fullständig kandidatuppsats samt opponerat på en kandidatuppsats.

Undervisningsform

Normal

Undervisningsspråk

Engelska

Studietakt

100%

Urval

Akademiska poäng 100%

Typ

Fristående

Dela:
Publicerad 2018-01-23 Uppdaterad 2023-03-14