Sök

Sök

Praktik, juridik med inriktning folkrätt

Du som har skrivit din kandidatuppsats i folkrätt kan genom den här kursen göra praktik vid en myndighet, organisation eller ett företag i Sverige eller utomlands.

Praktiken ger dig möjlighet att delta i det dagliga arbetet vid praktikplatsen och få erfarenhet av arbetsuppgifter som anknyter till folkrätt.

Med praktik får du möjligheten att se sambanden mellan teori och verklighet. Genom att tillämpa folkrätt på komplexa praktiska problem får du en fördjupad förståelse för det du har lärt dig under utbildningen.

Vem kan söka praktikkursen?

För att kunna söka krävs att du har lagt fram en fullständig kandidatuppsats, samt att du har opponerat på någon annans kandidatuppsats.

Du ansvarar själv för att skaffa en praktikplats och praktikplatsen ska godkännas av institutionen. Under praktiken kommer du få handledning från praktikplatsen.

Anmälningskod

24115

Studietakt

100%

Poäng

30

Startperiod

VT 2024

Studieperiod

2024 vecka 3 - 22

Utbildningsnivå

Grundnivå

Studieform

Campus

Typ

Fristående kurs

Behörighet

Påbyggnadskurs inom Internationell rätt, avseende konflikt och kris. För tillträde till kursen krävs att studenten lagt fram och försvarat en fullständig kandidatuppsats samt opponerat på en kandidatuppsats.

Plats

Stockholm

Undervisnings­språk

Undervisningen bedrivs på engelska.

Kontakt

Har du frågor om kursen ta kontakt med Studievägledarna.

Du når oss på e-post: studievagledning@fhs.se

Upptäck Försvarshögskolan

Vi är det enda lärosätet i Sverige där civila och militära perspektiv på försvar, krishantering och säkerhet möts. Här ska du plugga om du vill jobba med morgondagens kriser och konflikter.

Dela:
Publicerad 2023-09-19 Uppdaterad 2023-11-02