Sök

Sök
  • Start
  • Seminarium om Totalförsvarsjuridik - Folkrätt i fokus
Laptop i förgrunden framför kursdeltagare i föreläsningssal.

Seminarium om Totalförsvarsjuridik - Folkrätt i fokus

Seminariet syftar bland annat till att utgöra en mötesplats för beslutsfattare och jurister med uppgifter i totalförsvaret, för att skapa nätverk och bidra till utveckling och dialog om totalförsvarsjuridik.

Målgrupp

Seminariet vänder sig till de personer som tidigare deltagit i någon eller några av följande kurser på Försvarshögskolan:

  • Regelverk och ansvar i totalförsvaret, modul 2:1
  • Grundkurs i folkrätt och nationell rätt- för den civila delen av totalförsvaret, modul 2:2
  • Tillämpning av totalförsvarsjuridik, modul 3:2

Om seminariet

MSB och Försvarshögskolan (FHS) välkomnar din anmälan till det årliga seminariet om totalförsvarsjuridik som kommer att hållas den 15 december kl: 10.00-16.00.

Årets tema: Folkrättens regler ställer upp några av de juridiska utgångspunkter som det svenska totalförsvaret måste förhålla sig till och verka utifrån. Seminariet kommer att belysa folkrätten ur såväl ett internationellt som ett svenskt perspektiv.

Folkrätten har uppmärksammats i samband med kriget i Ukraina. Situationen har aktualiserat behovet av kunskapsutveckling inom området folkrätt. Seminariet kommer bland annat att lyfta insikter och erfarenheter som är angelägna även för det svenska totalförsvaret.

Seminariet kommer fyllas med föreläsningar och paneldiskussioner samt ge deltagarna möjlighet att ställa frågor och delta i samtal. Programmet kommer att presenteras under hösten 2022.

Urval

Seminariet planeras för 150 deltagare. MSB förbehåller sig rätten att i samråd med FHS göra ett urval bland de anmälda för att få en väl sammansatt grupp av representerade aktörer, om antalet sökande överskrider antalet platser.

Anmälan

Sista anmälningsdag är 15 oktober.
Anmälan görs via MSB:s webbplats.

Utbildningsnivå

Annan

Poäng

Ej poäng

Startvecka

Vecka 50

Slutvecka

Vecka 50

Behörighet

Seminariet vänder sig till de personer som tidigare deltagit i någon eller några av följande kurser på Försvarshögskolan:Regelverk och ansvar i totalförsvaret, modul 2:1Grundkurs i folkrätt och nationell rätt- för den civila delen av totalförsvaret, modul 2:2Tillämpning av totalförsvarsjuridik, modul 3:2

Omfattning

1 dag (15 december 2022)

Undervisningsform

Normal

Ort

Stockholm

Antal platser

150

Kostnad

Seminariet erbjuds mot deltagaravgift 1 300 kr exklusive moms. Resor, mat och boende bekostas av deltagarna själva. Seminariet kommer att genomföras på Försvarshögskolan, Stockholm.

Studietakt

100%

Övrigt

Sista anmälningsdag 15 oktober 2022

Typ

Uppdrag

Dela:
Publicerad 2022-09-28 Uppdaterad 2022-11-04