Sök

Sök
  • Start
  • Strategisk logistik

Strategisk logistik

En viktig grund för att kunna genomföra en militärstrategisk planering är logistik och ”supply chain management”. Kursen ger fördjupad kunskap om strategisk förmågeuppbyggnad av militär logistik, om totalförsvaret från ett militärt perspektiv och internationella försvarssamarbeten. Det strategiska perspektivet i kursen sträcker sig över alla konfliktnivåer. 

Kursen är inriktad mot hur militär logistikförmåga skapas och anpassas för olika konfliktnivåer. Du får bland annat kunskap om vad som krävs för att stärka den militära logistikförmågan, ur ett nationellt perspektiv, för att få en anpassad logistikförsörjning under alla konfliktnivåer.

Förmågeskapande logistik

Kursen har fokus på strategisk nivå och innehåller internationella samarbeten, försvarsindustriella strategier, försörjningstrygghet, Supply Chain Management (SCM), Logistik för totalförsvaret, logistiken i bilaterala försvarssamarbeten, och värdlandsstöd.

Kursen riktar sig till såväl Försvarsmakten som försvarsrelaterade myndigheter, organisationer och företag.

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Poäng

7,5

Startperiod

HT-21

Startvecka

Vecka 44

Slutvecka

Vecka 50

Undervisningsform

Normal

Ort

Stockholm

Undervisningsspråk

Svenska

Kostnad

För deltagare utanför Försvarsmakten är kostnaden 62 000 kr.

Studietakt

Enstaka dagar

Övrigt

Kursen omfattar tre veckor campusförlagd utbildning och två veckor hemstudier. Kursen riktar sig primärt till personal i Försvarsmakten och myndigheter inom försvars- och säkerhetssektorn.

Typ

Uppdrag

Dela:
Publicerad 2018-02-12 Uppdaterad 2021-12-10